Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το νέο μοντέλο AI της NVIDIA δημιουργεί αντικείμενα και χαρακτήρες για εικονικούς κόσμους σε ελάχιστο χρόνο

    Η NVIDIA προσπαθεί να κάνει πιο εύκολη τη δημιουργία εικονικών τρισδιάστατων κόσμων με ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης. Το GET3D μπορεί να δημιουργήσει χαρακτήρες, κτίρια, οχήματα και άλλους τύπους τρισδιάστατων αντικειμένων, σύμφωνα με την NVIDIA. Το μοντέλο θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να δημιουργεί σχήματα γρήγορα. Η εταιρεία σημειώνει ότι το GET3D μπορεί να δημιουργήσει περίπου 20 αντικείμενα ανά δευτερόλεπτο χρησιμοποιώντας μία μόνο GPU.

    Οι ερευνητές εκπαίδευσαν το μοντέλο χρησιμοποιώντας συνθετικές 2D εικόνες τρισδιάστατων σχημάτων που λαμβάνονται από πολλές γωνίες. Η NVIDIA λέει ότι χρειάστηκαν μόλις δύο ημέρες για να τροφοδοτήσει περίπου 1 εκατομμύριο εικόνες στο GET3D χρησιμοποιώντας τη GPU A100 Tensor Core.

    Το μοντέλο μπορεί να δημιουργήσει αντικείμενα με «υφές υψηλής πιστότητας και περίπλοκες γεωμετρικές λεπτομέρειες», έγραψε ο Isha Salian της NVIDIA σε μια ανάρτηση στο blog. Τα σχήματα που φτιάχνει το GET3D "έχουν τη μορφή τριγωνικού πλέγματος, σαν μοντέλο papier-mâché, καλυμμένο με ανάγλυφο υλικό", πρόσθεσε ο Salian.

    Οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να εισάγουν γρήγορα τα αντικείμενα σε μηχανές παιχνιδιών, τρισδιάστατες μοντελοποιητές και renderers ταινιών για επεξεργασία, καθώς το GET3D θα τα δημιουργεί σε συμβατές μορφές. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εύκολο για τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πυκνούς εικονικούς κόσμους για παιχνίδια και το metaverse. Η NVIDIA ανέφερε τη ρομποτική και την αρχιτεκτονική ως άλλες περιπτώσεις χρήσης.

    Η εταιρεία είπε ότι, με βάση ένα εκπαιδευτικό σύνολο εικόνων αυτοκινήτων, το GET3D μπόρεσε να δημιουργήσει σεντάν, φορτηγά, αγωνιστικά αυτοκίνητα και φορτηγά. Μπορεί επίσης να ανακατέψει αλεπούδες, ρινόκερους, άλογα και αρκούδες αφού εκπαιδευτεί σε εικόνες ζώων. Όπως θα περίμενε κανείς, η NVIDIA σημειώνει ότι όσο μεγαλύτερο και πιο διαφορετικό είναι το σετ εκπαίδευσης που τροφοδοτείται στο GET3D, "τόσο πιο ποικίλο και λεπτομερές είναι το αποτέλεσμα". 
    Με τη βοήθεια ενός άλλου εργαλείου NVIDIA AI, του StyleGAN-NADA, είναι δυνατό να εφαρμοστούν διάφορα στυλ σε ένα αντικείμενο με εντολές κειμένου. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα layer παλαιότητας σε ένα αυτοκίνητο, να μετατρέψετε ένα μοντέλο σπιτιού σε ένα στοιχειωμένο σπίτι ή, όπως υποδηλώνει ένα βίντεο που δείχνει την τεχνολογία, να εφαρμόσετε ρίγες τίγρης σε οποιοδήποτε ζώο.

    Η ερευνητική ομάδα της NVIDIA που δημιούργησε το GET3D πιστεύει ότι οι μελλοντικές εκδόσεις θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν σε εικόνες πραγματικού κόσμου αντί για συνθετικά δεδομένα. Μπορεί επίσης να είναι δυνατό να εκπαιδεύσετε το μοντέλο σε διάφορους τύπους τρισδιάστατων σχημάτων ταυτόχρονα, αντί να χρειάζεται να εστιάσετε σε μια κατηγορία αντικειμένων τη δεδομένη στιγμή.


    Πηγή
    Φωτογραφία: NVIDIA
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.