Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Telegram ξεπερνά τα 700 εκατομμύρια χρηστών και λανσάρει premium επίπεδο χρήστη

    "Το Telegram έγινε μία από τις κορυφαίες 5 εφαρμογές παγκοσμίως το 2022 και τώρα έχει πάνω από 700 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως", ανακοίνωσε η εταιρεία αυτό το Σαββατοκύριακο. «Αυτή η ανάπτυξη προέρχεται αποκλειστικά από προσωπικές συστάσεις — το Telegram δεν πλήρωσε ποτέ για να διαφημίσει τις εφαρμογές της».

    Από την άλλη, τονίζουν ότι "καθώς το Telegram συνεχίζει να αναπτύσσεται γοργά, πολλοί χρήστες έχουν εκφράσει τη θέλησή τους να υποστηρίξουν την ομάδα μας". Και έτσι το Telegram προσθέτει τώρα ένα premium επίπεδο, αναφέρει το TechCrunch. "Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πόσο χρεώνει για το premium tier, αλλά η μηνιαία συνδρομή φαίνεται να κυμαίνεται από $5 έως $6."
    Το premium επίπεδο προσθέτει μια σειρά από πρόσθετες και βελτιωμένες λειτουργίες, όπως να επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν αρχεία μεγέθους έως 4 GB (από 2 GB) και υποστηρίζει ταχύτερες λήψεις. Οι πελάτες που πληρώνουν θα μπορούν επίσης να παρακολουθούν έως και 1.000 κανάλια, από 500 που προσφέρονται σε δωρεάν χρήστες και να δημιουργούν έως και 20 φακέλους συνομιλιών με έως και 200 συνομιλίες ο καθένας. Οι χρήστες του Telegram Premium θα μπορούν επίσης να προσθέσουν έως και τέσσερις λογαριασμούς στην εφαρμογή και να καρφιτσώσουν έως και 10 συνομιλίες.

    Η κίνηση είναι η προσπάθεια της εταιρείας που εδρεύει στο Ντουμπάι να διατηρήσει την ανάπτυξή της "κατευθυνόμενη κυρίως από τους χρήστες της και όχι από τους διαφημιστές". Είναι επίσης η πρώτη φορά που μια εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες διαθέτει ένα premium επίπεδο. Το Signal, το WhatsApp, το Facebook Messenger, τα Μηνύματα της Apple και τα Μηνύματα της Google, ορισμένοι από τους κορυφαίους ανταγωνιστές του Telegram, δεν προσφέρουν premium επίπεδο.

    Ορισμένοι αναλυτές ήλπιζαν νωρίτερα ότι η Telegram θα ήταν σε θέση να δημιουργήσει έσοδα από την πλατφόρμα μέσω κρυπτονομισμάτων. Αλλά μετά από αρκετές καθυστερήσεις και ρυθμιστικά προβλήματα, η Telegram είπε το 2020 ότι είχε εγκαταλείψει το έργο και προσφέρθηκε να επιστρέψει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε συγκεντρώσει από τους επενδυτές.

    «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα στην ιστορία του Telegram – σηματοδοτώντας όχι μόνο ένα νέο ορόσημο, αλλά και την αρχή της βιώσιμης δημιουργίας εσόδων του Telegram», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση ιστολογίου την Κυριακή.

    Οι χρήστες Premium θα λάβουν επίσης κινούμενα βίντεο προφίλ και νέα εικονίδια αρχικής οθόνης, μαζί με ένα ειδικό σήμα λίστας συνομιλιών, κινούμενα αυτοκόλλητα και πρόσθετα emoji αντίδρασης και φυσικά, χωρίς διαφημίσεις. Η βαθμίδα premium του Telegram "θα επιτρέψει να προσφέρουμε όλες τις δυνατότητες που έχουν ζητήσει οι χρήστες όλα αυτά τα χρόνια, διατηρώντας παράλληλα τη δωρεάν πρόσβαση στον πιο ισχυρό αγγελιοφόρο στο πλανήτη."

    «Οι συνεισφορές των premium συνδρομητών θα βοηθήσουν στη βελτίωση και την επέκταση της εφαρμογής για τις επόμενες δεκαετίες, ενώ το Telegram θα παραμείνει δωρεάν, ανεξάρτητο και θα διατηρήσει τις αξίες του με επίκεντρο το χρήστη, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο λειτουργίας μιας εταιρείας τεχνολογίας».


    Πηγή
    Φωτογραφία: Jakub Porzycki / NurPhoto / Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.