Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Winamp, το καλύτερο MP3 player των παππούδων σας, λαμβάνει μια σημαντική ενημέρωση

    Το Winamp, το πρώτο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές της δεκαετίας του 2000 που εξαγοράστηκε από την Radionomy από την AOL το 2014, έλαβε μια σημαντική νέα ενημέρωση για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. 
    Οι σημειώσεις έκδοσης για το Winamp 5.9 RC1 Build 1999 αναφέρουν ότι η ενημέρωση αντιπροσωπεύει τέσσερα χρόνια εργασίας σε δύο ξεχωριστές ομάδες ανάπτυξης, που καθυστέρησαν ενδιάμεσα λόγω της πανδημίας COVID-19. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς που γίνεται σε αυτήν την έκδοση επικεντρώνεται σε εργασίες στo παρασκήνιo που εκσυγχρονίζουν τη βάση κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθεί να μοιάζει και να λειτουργεί σαν μια σύγχρονη εφαρμογή Windows. Ολόκληρο το έργο έχει μετεγκατασταθεί από το Microsoft Visual Studio 2008 στο Visual Studio 2019, ένα ευρύ φάσμα κωδικοποιητών ήχου έχει ενημερωθεί σε πιο σύγχρονες εκδόσεις ενώ έχει βελτιωθεί η υποστήριξη των Windows 11 και των https streams.

    Η τελική έκδοση θα είναι η έκδοση 5.9, με ορισμένα χαρακτηριστικά που στοχεύουν να κυκλοφορήσουν από την έκδοση 5.9.1 "και πέρα" (η έκδοση 6.0 δεν αναφέρεται). Απαιτεί Windows 7 SP1 ή νεότερο, αφαιρώντας την υποστήριξη για Windows XP. Το Ars Technica που δοκίμασε την νέα έκδοση αναφέρει ότι το "νέο" Winamp εξακολουθεί να είναι από πολλές απόψεις μια αρχαία εφαρμογή, που δεν δημιουργήθηκε για την εποχή των οθονών υψηλής ανάλυσης και υψηλής πυκνότητας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα χρηστικότητας, ανάλογα με το πώς προσπαθεί ο χρήστης να το εκτελέσει. Αλλά για όλους τους νοσταλγούς που προσπαθούν ακόμα να διατηρήσετε την ελπίδα ζωντανή, είναι ωραίο να βλέπετε κάτι να κινείται στο Winamp.com που δεν είναι κάποιο περίεργο έργο NFT αλλά μια υπόσχεση για ενημερώσεις που έρχονται.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.