Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Χάκερ απειλούν την NVIDIA με διαρροή δεδομένων αν δεν πάνε τους drivers τους σε opensource

    Μετά από πολλαπλές αναφορές για την επίθεση με λύτρα στους διακομιστές της εταιρίας NVIDIA, η ομάδα hacking LAPSUS$ απαιτεί τώρα η NVIDIA να κυκλοφορήσει τα προγράμματα οδήγησης για Windows, MacOS και Linux ως προγράμματα ανοιχτού κώδικα. Εάν η NVIDIA δεν ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα, η ομάδα απειλεί να κυκλοφορήσει δεδομένα σχετικά με chipset, γραφικά και πληροφορίες επεξεργαστών για τρέχουσες και επερχόμενες κάρτες γραφικών.

    Δεν είναι σαφές τι περιέχουν τα δεδομένα που έχουν υποκλαπεί, αλλά η ομάδα επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 250 GB δεδομένων που σχετίζονται με προϊόντα της εταιρίας στην κατοχή τους.

    Επιπλέον, η ομάδα επιβεβαίωσε ότι έχει αξιολογήσει τη θέση της NVIDIA, πράγμα που σημαίνει ότι η NVIDIA ενδέχεται να προσπαθεί να επικοινωνήσει με την ομάδα για να αποτρέψει μελλοντικές διαρροές. Η ομάδα έχει ήδη δημοσιεύσει πληροφορίες για την τεχνολογία NVIDIA DLSS και τις επερχόμενες αρχιτεκτονικές.
    Χθες, η Nvidia φέρεται να ανταπέδωσε το χτύπημα στην ομάδα "Lapsus$" εισχωρώντας κρυφά στο σύστημα τους χάκερ και κρυπτογραφώντας τα κλεμμένα δεδομένα. Ωστόσο, η ομάδα ισχυρίστηκε ότι είχε ήδη ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.