Jump to content



  • yanni
    yanni

    CES 2016, Α10 7890Κ, νέα ψύκτρα από την AMD και ένα socket στο μέλλον

    .
    Ξεκινώντας από την νέα APU, αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιπλέον τετραπύρηνη APU της σειράς Godavari, με τέσσερις πυρήνες Steamroller και υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας, έναντι της προηγούμενης κορυφαίας A10 7870K. Η νέα APU σε turbo mode φτάνει τα 4.3GHz έχοντας ως στάνταρ συχνότητα λειτουργίας τα 4.1GHz. Αυτό σημαίνει ότι είναι χρονισμένη κατά 200MHz υψηλότερα έναντι της A10 7870K τόσο σε στάνταρ όσο και σε τούρμπο συχνότητα. Όσον αφορά την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, αυτή ανήκει στην κατηγορία R7,διαθέτει 512 stream processors αρχιτεκτονικής GCN 3.0(ή GCN 1.1 με βάση τις ανεπίσημες ονομασίες που χρησιμοποιούσαμε παλαιότερα) και η συχνότητα λειτουργίας της είναι τα 900MHz, ελαφρώς υψηλότερα έναντι της ενσωματωμένης στην A10 7870K που λειτουργούσε στα 867Mhz. Το TDP της A10 7890K είναι 95W και υποστηρίζει μνήμη DDR3-2133.

     


    Amd A10 7890k

     


    Στην φετινή CES η AMD παρουσίασε και την νέα της ψύκτρα για τους επεξεργαστές και της APUs της που αναμένεται να ανακοινώσει εντός του 2016. Η νέα ψύκτρα ονομάζεται Wraith και χρησιμοποιεί ανεμιστήρα των 80 χιλιοστών. Η νέα ψύκτρα έρχεται να προσφέρει πιο αθόρυβη λειτουργία έναντι των παλιών συστημάτων ψύξης που έδινε η AMD με τα προϊόντα της, αλλά και καλύτερες επιδόσεις. Επιπλέον θα διαθέτει και φωτισμό LED. Η ψύκτρα διατίθεται ήδη με τον FX 6330.

     


    AMD Wraith CPU Cooler


    Amd Old cooler


    Amd New cooler

     


    Κάτι ακόμα που επιβεβαιώθηκε και επίσημα σε αυτήν την CES από την AMD, και ήταν ήδη γνωστό ή έστω αναμενόμενο, είναι ότι το AM4 θα είναι το socket που θα φιλοξενήσει όλα της τα μελλοντικά μοντέλα, ενώ η μνήμη που θα υποστηρίζεται θα είναι η DDR4. Θυμίζουμε ότι οι φήμες θέλουν τις νέες μητρικές να διατίθενται αυτό το Μάρτιο.

     


    AMD Desktop Platform AM4

     


    Τέλος, όσον αφορά τις πλατφόρμες AM3+ και FM2+, η AMD ενημέρωσε ότι οι κατασκευαστές αναμένεται να διαθέσουν σύντομα νέα μοντέλα μητρικών, τα οποία θα ενσωματώνουν υποδοχές USB 3.1 Type C και M.2.

     


    Amd New mainboards

     


    Ήδη πάντως έχουμε δει μία μητρική από την Gigabyte που διαθέτει USB 3.1 Type C και M.2 με NVMe υποστήριξη, την GA-990FX-Gaming. Η ASUS από την μεριά της επιδείκνυε την νέα της ASUS 970 PRO Gaming / Aura.

    ASUS 970 Pro Gaming Aura


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.