Jump to content


  • yanni
    yanni

    C.H.I.P το computer των εννέα δολαρίων

    .
    Η Next Thing Co. με την βοήθεια του Kickstarter προωθεί το C.H.I.P., ένα μικροσκοπικό barebone open source microcomputer, το οποίο μάλιστα κοστολογείται μόλις στα $9 δολάρια. Στο hardware του C.H.I.P. βρίσκουμε ένα SOC της Allwinner με ARM Cortex A8 CPU στα 1GHz και Mali400 GPU, 512MB DDR3 μνήμη και 4GB αποθηκευτικό χώρο. Στο τομέα της συνδεσιμότητας το C.H.I.P. διαθέτει 802.11 b/g/n Wi-Fi και Bluetooth 4.0. Όσον αφορά τις υποδοχές, έχει USB και microUSB, ενώ για την έξοδο εικόνας διαθέτει composite out, με HDMI και VGA να μπορούν να προστεθούν με χρήση adapter.

     

    Έρχεται με Debian based OS αν και μπορεί να τρέξει οποιοδήποτε Linux και προεγκατεστημένες κάποιες χρήσιμες εφαρμογές και χιλιάδες άλλες διαθέσιμες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τυπική χρήση όπως κάθε υπολογιστής, δηλαδή για σερφάρισμα στο internet, έλεγχο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, παιχνίδια, δουλειά ή οτιδήποτε άλλο. Υπάρχει επίσης και ένα docking station ονόματι Pocket C.H.I.P για όποιον επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το C.H.I.P εκτός σπιτιού.

     

     

    Στο Kickstarter η Next Thing Co. έχει ήδη ξεπεράσει τον στόχο των 50 χιλιάδων δολαρίων, με το ποσό να ανεβαίνει ταχύτατα. Στις 8 του μήνα που ανέβασε το άρθρο του το TechSpot, ανέφερε ότι είχε μαζευτεί το ποσό των 252 χιλιάδων δολαρίων. Ένα σύντομο τσεκάρισμα δείχνει το ποσό πλέον που έχει μαζευτεί, να υπερβαίνει τα 780 χιλιάδες δολάρια.

     

    Η πρώτη παρτίδα του C.H.I.P. των εννέα δολαρίων αναμένεται τον Δεκέμβριο με προτεραιότητα σε αυτούς που στηρίζουν το project μέσω του Kickstarter.

     

    CHIP 9 dollars PC


    CHIP 9 dollars PC Composite


    CHIP 9 dollars PC Pocket


    CHIP 9 dollars PC Chromium


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.