Jump to content



  • yanni
    yanni

    [Computex 2015]Η AMD ανακοινώνει και επίσημα τα νέα Carrizo APUs

    .
    Οι νέοι Carrizo έρχονται σε μορφή SOC, δηλαδή περιλαμβάνουν τα πάντα όσα είναι αναγκαία για την λειτουργία ενός συστήματος, χωρίς την ανάγκη χρήσης ξεχωριστού chipset. Διαθέτουν τους νέους πυρήνες Excavator που είναι οι διάδοχοι των Steamroller που βρίσκουμε στους Kaveri και οι οποίοι είναι βελτιστοποιημένοι στο να προσφέρουν σημαντικά καλύτερες επιδόσεις σε χαμηλά TDP. Όσον αφορά την GPU, αυτή πλέον είναι αρχιτεκτονικής GCN 1.2 υποστηρίζοντας και το Color Compression που είδαμε για πρώτη φορά στην R9 285 και τον πυρήνα Tonga.

     

    Slide 3   Design Goals 575px


    Slide 42   AMD 6th Gen Overall Features 575px


    Slide 9   All Day Battery Life 575px

     

    Οι Carrizo θα έρχονται με TDP 15W ή 35W και θα υπάρχουν μοντέλα A8, A10 και FX. Σύμφωνα με την AMD θα είναι σε θέση να προσφέρουν πάνω από 8 ώρες χρήσης πριν αδειάσει η μπαταρία στα laptops που θα τους ενσωματώνουν και σημαντικά καλύτερες iGPU επιδόσεις έναντι του ανταγωνισμού. Η υποστήριξη επιπλέον Dual Graphics σε συνδυασμό με το Asymmetric Rendering του DirectX 12 υπόσχεται ακόμα καλύτερες επιδόσεις στον τομέα των 3D παιχνιδιών.

     

    Slide 14   3DMark 15W35W 575px


    Slide 18   Dual Graphics 575px

     

    Οι νέοι Carrizo είναι και οι πρώτοι x86 επεξεργαστές οι οποίοι υποστηρίζουν πλήρες hardware HEVC(H265) decoding. Αυτό επιτρέπει την παρακολούθηση Ultra HD video χωρίς κολλήματα, με χαμηλή χρήση της CPU αι παράλληλα αυξημένη διάρκεια στην μπαταρία σε φορητούς υπολογιστές που θα προσφέρονται σε προσιτή τιμή.

     

    Slide 24   HEVC Decode 575px

     

    Σύμφωνα με την AMD το παραπάνω μεταφράζεται σε 300 λεπτά video ποιότητας 10Mbps 1080p HEVC, σε σύγκριση με τα 112 λεπτά που επιτύγχανε ένας φορητός με Kaveri APU, σε σύστημα με 50Wh μπαταρία. Η κατανάλωση του φορητού με Carrizo καθώς έπαιζε το video κυμαινόταν στα 10,02W, όταν το αντίστοιχο σύστημα με Kaveri κατανάλωνε 26,72W. Και οι δύο APU είχαν 15W TDP, με το Kaveri σύστημα όμως να έχει υψηλότερα χρονισμένες μνήμες(2133 έναντι 1600 για το Carrizo).

     

    Slide 27   HEVC 1080p Battery 575px

     

    Σε αντίστοιχο τεστ με h264 video ο Carrizo πρόσφερε 8 ώρες παρακολούθησης video με το Kaveri να μην υπερβαίνει τις 3,3 ώρες.

     

    Slide 30   H264 Playback Battery 575px

     

    Οι Carrizo είναι και οι πρώτες APUs οι οποίες υποστηρίζουν πλήρως το HSA 1.0. Η υποστήριξη HSA 1.0 σε συνδυασμό με το OpenCL επιτρέπει οι εφαρμογές να χρησιμοποιήσουν την ισχύ της CPU σε συνδυασμό με αυτή της GPU για να πραγματοποιήσουν πολύ πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά κάποιες εργασίες. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η εφαρμογή Looking Glass που παρουσίασε η AMD και η οποία χρησιμοποιεί HSA μέσω OpenCL για να πραγματοποιήσει ανίχνευση προσώπων σε αποθηκευμένα video.

     

    Slide 33   AMD Looking Glass 575px

     

    Οι νέοι Carrizo προφανώς στοχεύουν σε μια καλύτερη εμπειρία μέσα σε περιβάλλον Windows 10, ενώ ο ενσωματωμένος Cortex A5 προσφέροντας αυξημένες δυνατότητες ασφάλειας σε περιβάλλοντα επιχειρήσεων.

     

    Slide 38   Win 10 Acceleration 575px


    Slide 39   Secure 575px

     

    Μένει να δούμε ποια θα είναι η ανταπόκριση των κατασκευαστών. Η AMD αναφέρει πέντε κατασκευαστές στην παρακάτω διαφάνεια, νούμερο μάλλον μικρό. Οι OEM θα έχουν την επιλογή να προωθήσουν τους φορητούς τους και δίνοντας δωρεάν παιχνίδια.

     

    Slide 44   Solutions Available Soon 575px


    Slide 45   Game Bundles 575px

     

    Περισσότερες πληροφορίες για την αρχιτεκτονική του Carrizo, μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω υπέρ αναλυτικό άρθρο του Ian Cutress του Anandtech:

     

    AMD Launches Carrizo: The Laptop Leap of Efficiency and Architecture Updates by Ian Cutress

     

    Slide 4   Carrizo High Level 575px


    Slide 8   High Density Libraries 575px


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.