Jump to content


  • yanni
    yanni

    [Computex 2015]Νέες hi end κάρτες ήχου από ASUS και PowerColor

    .
    Οι τρεις κάρτες 7.1 της ASUS είναι οι STRIX RAID DLX, STRIX RAID Pro και STRIX Soar. Οι κάρτες βασίζονται πάνω στην ίδια σχεδίαση με τις διαφορές τους να βρίσκονται στα χαρακτηριστικά που διαθέτουν αλλά και τα DSPs(digital signal processors). Το DAC(digital to analog converter) που χρησιμοποιούν οι κάρτες αποτελείται από έναν native PCIe multi CODEC HD audio controller, το οποίο συνδέεται με ένα ESS SABRE 9006a DAC το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα δύο μπροστινά ηχεία και προσφέρει 116 dBA SNR. Ένα δεύτερο 110 dBA SNR DAC χρησιμοποιείται για τον ενισχυτή των ακουστικών. Στην STRIX RAID DLX για τα μπροστινά ηχεία χρησιμοποιείται ένα υψηλότερης ποιότητας SABRE 9016a DAC. Ο κύριος ενισχυτής υποστηρίζει ακουστικά με αντίσταση ως 600Ω.

     


    Strix Raid DLX 16b


    Strix Raid Pro 16a


    Strix Soar 16c

     


    Όσον αφορά το software έχουμε υποστήριξη τεχνολογιών όπως Raid mode, Sonic Radar για τα FPS games και ένα νέο Sonic Studio control panel interface. Οι STRIX RAID DLX και STRIX RAID Pro έρχονται και με εξωτερικές μονάδες πάνω στις οποίες υπάρχουν έξοδοι/είσοδοι ήχου και πλήκτρα για την αυξομείωση και την επιλογή των χαρακτηριστικών του ήχου.

     

     

    Από την μεριά της η PowerColor ανακοίνωσε την δική της Devil HDX PCIe κάρτα ήχου, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ήχου, σε όσους έχουν υψηλής πιστότητας ακουστικά. Η κάρτα βασίζεται στο C-Media CMI8888 το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα Wolfson WM8741 πρωτεύων DAC με 124 dBA SNR για τα ακουστικά και τα δύο μπροστινά ηχεία. Για την ενίσχυση του ήχου χρησιμοποιείται ένα TI LM4562 OPAMP. Η κάρτα διαθέτει mini jack των 6,3 χιλιοστών και υποστηρίζει ακουστικά με έως και 600Ω αντίσταση. Επιπλέον υπάρχουν δύο RCA έξοδοι για stereo ήχο και 7.1 optical SPDIF (TOSLINK).

     


    Devil HDX

     

     

    Devil HDX 42a


    Devil HDX 42b


    Devil HDX 42c

     


    Τα υλικά της κάρτας έχουν επιλεγεί κατάλληλα ώστε να μειώνεται η απώλεια σήματος, ενώ και το κύκλωμα του ήχου είναι ηλεκτρονικά αποκομμένο από το κύκλωμα τροφοδοσίας της κάρτας. Η κάρτα χρησιμοποιεί επιπλέον ένα 4-pin molex για την τροφοδοσία της. Μια δευτερεύουσα κάρτα προσφέρει επιπλέον αναλογικές εξόδους ήχου μέσω επιπλέον mini jacks των 3,5 χιλιοστών.

     

    Όσον αφορά το λογισμικό, η κάρτα έρχεται με το Xear3D της C-Media τροποποιημένο κατάλληλα για την PowerColor και υποστήριξη ASIO 2.2.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.