Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    [Computex 2015 ] H Thermaltake κατηγορείται ότι αντιγράφει τα προϊόντα άλλων κατασκευαστών

    Όλα ξεκίνησαν με το Suppressor F51, ένα κουτί που κυκλοφόρησε ένα μήνα πριν την Computex και καλύφθηκε ευρέως με πολλά reviews. Πολλοί χρήστες παρατήρησαν αμέσως την μεγάλη ομοιότητα που είχε με το Define R5 της Fractal Design. Θα μπορούσαμε ίσως να παραβλέψουμε μερικές ομοιότητες αλλά η Thermaltake φαίνεται ότι αντέγραψε και εσωτερικά χαρακτηριστικά.

     

    Η ιστοσελίδα Legit Reviews έφτιαξε μια λίστα και με άλλα προϊόντα της Thermaltake τα οποία φαίνεται να έχουν αντιγραφεί με παρόμοιο τρόπο. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται οι ανεμιστήρες της σειράς Riing, οι οποίοι μοιάζουν στους Corsair Air Series 120 mm, ο ελεγκτής ανεμιστήρων Commander FT, ο οποίος έχει δανειστεί στοιχεία από τη σχεδίαση του NZXT Sentry 3, αλλά το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιγραφής είναι το W3 CPU water block, το οποίο είναι ακριβώς ίδιο με το Swiftech Apogee XL.

     

    Ίσως το μεγαλύτερο θύμα της Thermaltake να είναι η εταιρία CaseLabs. Παρόλο που είναι μια μικρή εταιρία στη αγορά κουτιών για υπολογιστές, η CaseLabs, είναι από τις αγαπημένες και σεβαστές εταιρίες στο χώρο και έχει κυκλοφορήσει μερικά από τα πιο καινοτόμα και πρωτοποριακά κουτιά για PC. Τα κουτιά της Merlin SM8 και TH10 φέρονται να έχουν αντιγραφεί από τη Thermaltake η οποία τα παρουσίασε ως δικά της πρωτότυπα στην Computex.
    Μπορείτε να διαβάσετε τη δήλωσή τους για το συμβάν στη σελίδα τους στο facebook στην οποία αναφέρει ότι η Thermaltake αγόρασε ένα κουτί τους με σκοπό να το αντιγράψει !

     

    Αν και αυτά τα παραδείγματα είναι αρκετά για μαζικές μηνύσεις, αυτές δεν έχουν γίνει ακόμα, αλλά αν οι θιγόμενες εταιρίες το αποφασίσουν, η Thermaltake θα μπορούσε να αντιμετωπίσει απαγόρευση εμπορίου σε μεγάλες αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.

     

    define R5 supressor F51

     

    Air Vs riing

     

    water blocks

     

    nzxt Tt Fan controllers

     

    caselabs case

     

    caselabs


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.