Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το κρυπτονόμισμα Luna είναι πλέον σχεδόν άχρηστο μετά τη κατάρρευση του UST

    Το Luna, το αδελφό κρυπτονόμισμα του αμφιλεγόμενου stablecoin TerraUSD, έχει καταρρεύσει σε σχεδόν $0. Το TerraUSD, ή UST, έχει αναδειχθεί στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες αφού ως stablecoin, το οποίο υποτίθεται ότι συνδέεται ένα προς ένα με το δολάριο ΗΠΑ, έπεσε απότομα κάτω από το όριο του 1$. Το UST είναι ένα αλγοριθμικό σταθερό νόμισμα που χρησιμοποιεί κώδικα για να διατηρήσει την τιμή του περίπου στο 1$ με βάση ένα περίπλοκο σύστημα "κοπής και καταστροφής". Ένα διακριτικό UST δημιουργείται με την καταστροφή ορισμένων από τα σχετιζόμενα με αυτό κρυπτονομίσματα luna για να διατηρηθεί η δέσμευση του 1:1. Σε αντίθεση με τα ανταγωνιστικά stablecoins Tether και USD Coin, το UST δεν υποστηρίζεται από κανένα στοιχείο του πραγματικού κόσμου, όπως ομόλογα. Αντίθετα, η Luna Foundation Guard, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή της Terra, Do Kwon, διατηρεί περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια bitcoin σε αποθεματικό. Αλλά σε περιόδους αστάθειας της αγοράς, όπως αυτή την εβδομάδα, το UST δοκιμάζεται. Ο δεσμός του 1:1 έχει χαθεί και τώρα οι επενδυτές σπεύδουν να ξεφορτωθούν το σχετικό διακριτικό Luna. Η τιμή του Luna έχει υποχωρήσει από περίπου 85 δολάρια πριν από μια εβδομάδα για να διαπραγματευτεί περίπου στα 3 σεντς την Πέμπτη, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko, καθιστώντας το κρυπτονόμισμα σχεδόν άχρηστο.
    Το διακριτικό Luna διαπραγματευόταν στα 121 $ τον περασμένο μήνα. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, έχει διαγράψει το συμβόλαιο με περιθώριο Luna Futures-USDT.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.