Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το YouTube θα εξερευνήσει τις δυνατότητες χρήσης NFT για δημιουργούς περιεχομένου

    Το YouTube διερευνά την προσθήκη NFT για τους δημιουργούς περιεχομένου της δημοφιλούς πλατφόρμας, σύμφωνα με την Διευθύνουσα Σύμβουλος Susan Wojcicki. Αν και δεν ξεκαθαρίστηκε ακριβώς τι σχεδιάζεται ή πότε θα εφαρμοστεί, αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Google, ο ιδιοκτήτης του YouTube, εμπλέκεται με τα συλλεκτικά αντικείμενα κρυπτονομισμάτων. Αρκετοί από τους αντιπάλους του YouTube έχουν ήδη μπει στο παιχνίδι με ανάλογες ενέργειες. Το Twitter άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν NFT ως φωτογραφίες προφίλ και το Instagram φέρεται να εργάζεται σε μια παρόμοια κίνηση, σύμφωνα με τους Financial Times.

    Τα NFT είναι ψηφιακά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την ιδιοκτησία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως η τέχνη, τα οποία οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν. Το YouTube, που αποτελεί το μεγαλύτερο "εργοδότη" των δημιουργών περιεχομένου στο διαδίκτυο, έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη δημιουργία τρόπων ώστε οι αυτοί να κερδίζουν χρήματα πέρα από τη διαφήμιση, προσθέτοντας εργαλεία όπως πληρωμές θαυμαστών και ηλεκτρονικό εμπόριο. Η Wojcicki είπε στους δημιουργούς περιεχομένου ότι η εταιρεία της αναζητούσε το web3, έναν όρο ομπρέλα για τα μοντέλα του Διαδικτύου που βασίζονται στα κρυπτονομίσματα, ως «πηγή έμπνευσης».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.