Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Burnout μετατρέπει τα όνειρα των streamers του Twitch σε εφιάλτες

    Ο Stephen Flavall βγάζει τα προς το ζην παίζοντας βιντεοπαιχνίδια σε ένα κοινό χιλιάδων στο Twitch. Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά το streaming, τον παρακολουθούσαν μόνο δεκαπέντε άτομα τη φορά. Του άρεσε πώς μπορούσε να ασχολείται με τη μικρή αυτή κοινότητα, να κάνει αστεία ενώ οι άνθρωποι τον επευφημούσαν. Δυστυχώς, η ατμόσφαιρα άλλαξε καθώς η δημοτικότητά του μεγάλωνε. «Γύρω στους 200 θεατές ήταν όταν άρχισε να γίνεται εξαντλητικό», λέει ο Flavall. "Τώρα έχω περίπου 2.000 θεατές [κάθε φορά] και όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι σας κάνουν ερωτήσεις και σας λένε τι να κάνετε, το εγχείρημα γίνεται ακατόρθωτο. Άρχισα να έχω άγχος, που αγγίζει τις κρίσεις πανικού." Ο Flavall έχει φτάσει σε ένα καλύτερο μέρος τώρα, αλλά η ιστορία του δεν είναι μοναδική. Η εξουθένωση αυξάνεται ακόμη και για εκείνους που η δουλειά τους είναι -- κυριολεκτικά -- παιχνίδι.

    Ενώ το επαγγελματικό gaming μπορεί να ακούγεται σαν μια αξιοζήλευτη ασχολία, δεν διαφέρει πολύ από το να είσαι περφόρμερ. Οι streamers έχουν κοινό, περσόνα και παίζουν στον ίδιο ρόλο για πολλές ώρες. Ούτε οι streamers δεν μπορούν πραγματικά να κάνουν διαλείμματα. Κινδυνεύουν οι θαυμαστές τους να χάσουν το ενδιαφέρον τους κατά τη διάρκεια μιας ροής και να αποσυνδεθούν. Δεδομένου ότι είναι αυτοαπασχολούμενοι, δεν μπορούν να βασίζονται σε αμειβόμενες διακοπές ή αναρρωτική άδεια. Αυτό αφήνει τους streamers να αναρωτιούνται πώς να πλοηγηθούν βγάζοντας ένα εισόδημα που δεν είναι επίσημη «δουλειά». Το κοινό του Twitch μπορεί επίσης να απαιτήσει από τους streamers να παίξουν παιχνίδια στα οποία μπορεί να έχουν κουραστεί. Ο Haelian, ένας άλλος streamer του Twitch γνωστός για το ότι παίζει Roguelike παιχνίδια, βαρέθηκε να προσπαθεί να ξεφύγει από τον υπόκοσμο του Άδη κάθε μέρα. Αλλά αυτό το παιχνίδι έκανε το stream του δημοφιλές και οι θαυμαστές του δεν ήταν ευχαριστημένοι. 

     

    haelian_wide-598a3315da134361e73540e4be60fb3d23e7f53c-s800-c85.webp

     

    «Είχα καεί από τον Άδη, αλλά μοίραζα τον χρόνο μου 50% σε άλλα παιχνίδια και 50% στον Άδη», λέει ο Haelian. «Έχετε ανθρώπους που δεν θέλετε πραγματικά να ακούσετε να λένε "Πότε θα πάει τον Άδη;" «Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τον Άδη;» Αυτό που ακολούθησε ήταν μια διαφορετική κόλαση. Η συμμετοχή των θεατών μειώθηκε όταν ο Haelian άρχισε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο σε άλλα παιχνίδια. Λιγότεροι άνθρωποι θα συντονίζονταν αν δεν πολεμούσε με τους Furies ή δεν έπαιζε με τον Ταύρο του Μίνωα. Αυτό διακινδύνευσε τα προς το ζην. «Πόσο διαδραστικοί είναι οι άνθρωποι μαζί μου και πόσο διαδραστικός είμαι μαζί τους, όλα αυτά τα πράγματα επηρεάζουν το πορτοφόλι μου», λέει ο Haelian. «Κάθε δημιουργός περιεχομένου το έχει περάσει αυτό, ειδικά εκείνοι που παίζουν παιχνίδια. Ξεκινούν με αυτό το ένα πράγμα που είναι δημοφιλές, και μετά προσπαθούν να κάνουν κάτι άλλο, και είναι δύσκολο».

    Η ανταγωνιστική κουλτούρα του Twitch εμπνέει επίσης το flamming. Δεν είναι μόνο ότι ένας streamer μπορεί να κουραστεί από ένα παιχνίδι ή αγενείς θεατές. μπορούν επίσης να πέσουν θύματα μιας διάχυτης νοοτροπίας «always on». Ο Taylor Chou, Διευθυντής Διαχείρισης Ταλέντου στην Evil Geniuses, μια εταιρεία ψυχαγωγίας esports και gaming, λέει ότι το Twitch μπορεί να είναι ένα αρκετά τοξικό εργασιακό περιβάλλον. «Όταν είσαι streamer, ξέρεις πραγματικά ότι κάθε δευτερόλεπτο που δεν είσαι συνδεδεμένος, παίζοντας, αναρτώντας περιεχόμενο σχετικά με το παιχνίδι ή να κάνεις streaming, κάποιος άλλος είναι. Αυτό είναι μεγάλη πίεση για τους ανθρώπους να μάθουν πώς να διαχειρίζονται το χρόνο τους». Ο Chou λέει επίσης ότι η επικοινωνία με το κοινό σας και η ύπαρξη ενός συστήματος υποστήριξης είναι το κλειδί για τον μετριασμό της εξάντλησης του streamer. «Οι περισσότεροι από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης της εξουθένωσης ξεκινούν με ένα σύστημα υποστήριξης», λέει ο Chou. "Όταν είστε streamer, βεβαιωθείτε ότι η κοινότητά σας έχει την αίσθηση ότι αυτό είναι ένα άτομο που παρακολουθούν." Αλλά αυτό το είδος της δομής μπορεί να χρειαστεί χρόνια για να κατασκευαστεί, ενώ οι θαυμαστές που έχουν μαζευτεί γύρω από τους streamers, μπορούν εξίσου συχνά να τους αγχώσουν ή ακόμα και να τους παρενοχλήσουν. Αυτό αφήνει πολλούς εξαντλημένους και τελικά να αποχωρήσουν οριστικά από το streaming.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Mikkel William/Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.