Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Sony κατασκεύασε τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί κερδίσει στα βιντεοπαιχνίδια "με δόξα και τιμή"

    Ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας Sony αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι έχει εκπαιδεύσει τον πιο σκληρό αντίπαλο για τον προσομοιωτή αγώνων αυτοκινήτων Gran Turismo -- έναν πρωταθλητή που μπορεί να νικήσει κορυφαίους οδηγούς ηλεκτρονικών σπορ στα δικά του παιχνίδια, την τεχνητή νοημοσύνη.
    Ανδρωμένο στα πεδία μάχης περισσότερων από 1.000 κονσολών PlayStation 4, το AI Racer-bot έχει γίνει αρκετά έξυπνο ώστε να εντοπίζει βέλτιστες διαδρομές πορείας και μπορεί να εκτελεί δεξιοτεχνικούς τακτικούς ελιγμούς για να προσπεράσει ή να μπλοκάρει τους ανταγωνιστές του. Το κάνει με αδίστακτη αποτελεσματικότητα -- ενώ εξακολουθεί να σέβεται την ανθρώπινη εθιμοτυπία του παιχνιδιού, ισχυρίζεται η Sony. Η εταιρεία δημοσίευσε έρευνα για το πνευματικό της τέκνο -- που ονομάστηκε Gran Turismo Sophy -- στο περιοδικό Nature αυτή την εβδομάδα. Η διαδικασία ανάπτυξης συνδύασε «αλγόριθμους εκμάθησης προηγμένης τεχνολογίας, χωρίς μοντέλα, βαθιάς ενίσχυσης με εκπαίδευση σε μικτά σενάρια για την εκμάθηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ελέγχου που συνδυάζει εξαιρετική ταχύτητα με εντυπωσιακές τακτικές», ανέφερε. "Επιπλέον, κατασκευάζουμε μια λειτουργία ανταμοιβής που επιτρέπει στο Sophy να είναι ανταγωνιστικό, ενώ τηρεί τους σημαντικούς, αλλά καθορισμένους αθλητικούς κανόνες του αγώνα."

    Σε μια επίδειξη μετάδοσης μέσων μαζικής ενημέρωσης, το Sophy κέρδισε τέσσερις από τους κορυφαίους οδηγούς Gran Turismo στον κόσμο σε διαγωνισμούς 1 vs 1, αποδεικνύοντας την ανωτερότητα της τεχνολογίας έναντι των απλών θνητών. Αλλά η φιλοδοξία του Sophy δεν ήταν ποτέ να συντρίψει το ηθικό της ανθρωπότητας ή να μας αφήσει να νιώθουμε ηττημένοι. Αντίθετα, έχει σκοπό να πυροδοτήσει νέο ενθουσιασμό στα ηλεκτρονικά αθλήματα, ειδικά μεταξύ των ελίτ παικτών που ένιωθαν ότι δεν είχαν καμία πρόκληση. «Αισθάνομαι απογοητευμένος, αυτό δεν συνέβη ποτέ πριν παλέψω με AI», είπε ο Tomoaki Yamanaka, ένας από τους τέσσερις οδηγούς, μετά την ήττα. "Οδήγησα σαν να οδηγούσα ενάντια σε άνθρωπο. Αυτό είναι πραγματικά εκπληκτικό πράγμα."


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.