Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H ΑΜD αναφέρει κλοπή του πηγαίου κώδικα της αρχιτεκτονικής RDNA 2 που ενσωματώνεται στο Xbox Series X

    Η AMD δήλωσε ότι ανακάλυψε ένα κομμάτι πνευματικής της ιδιοκτησίας (IP) ανεβασμένο στο διαδίκτυο, και μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, πρόκειται για πηγαίο κώδικα που αφορά στις GPUs "Big Navi" και "Arden".

     

    Ο ιστότοπος Torrentfreak ισχυρίζεται ότι επικοινώνησε με τον hacker που απέκτησε τα δεδομένα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι αξίζουν περί τα 100 εκ. δολάρια και ότι αναζητά πλειοδότες. Ο hacker δήλωσε ότι μη κρυπτογραφημένες πληροφορίες βρέθηκαν σε έναν server, ο οποίος παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης αδυναμιών ασφαλείας.

     

    Η AMD έχει προχωρήσει σε 2 τουλάχιστον αιτήσεις προς το GitHub, όπου περιέχεται ο κλεμμένος κώδικας για τις κάρτες γραφικών Navi 10, Navi 21 και Arden. Η τελευταία είναι και αυτή που θα τροφοδοτεί τα γραφικά της επερχόμενης κονσόλας της Microsoft, Xbox Series X, ενώ ο κώδικας για τις Navi 21 σχετίζεται μάλλον με τις επερχόμενες "Big Navi" RDNA 2 GPUs.

     

    To GitHub έχει αφαιρέσει τον επίμαχο κώδικα, αλλά είναι πιθανόν, πλέον, ο κώδικας να βρίσκεται και σε άλλες τοποθεσίες στο διαδίκτυο. H ΑΜD δηλώνει ότι κάποιος είχε επικοινωνήσει με την εταιρεία ισχυριζόμενος, το Δεκέμβριο του 2019, ότι διέθετε πληροφορίες σχετικά με "αρχεία δοκιμών για ένα υποσύνολο των υφιστάμενων και μελλοντικών καρτών γραφικών" της εταιρείας. Τα αρχεία ανέβηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα online, αλλά έχουν πλέον σβηστεί.

     

    Η AMD δήλωσε σχετικά: "Γνωρίζουμε ότι ο δράστης έχει στην κατοχή του επιπρόσθετα αρχεία που δεν έχουν αναρτηθεί σε δημόσια θέα, αλλά πιστεύουμε ότι η κλεμμένη πνευματική μας ιδιοκτησία δεν σχετίζεται με την ανταγωνιστικότητα ή την ασφάλεια των προϊόντων μας. Δεν γνωρίζουμε αν ο δράστης έχει στην κατοχή του επιπλέον πνευματική μας ιδιοκτησία. Είμαστε σε επαφή με τις Αρχές και άλλους ειδικούς σε μια διαρκή προσπάθεια να διερευνηθεί η εγκληματική αυτή ενέργεια".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.