Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H διαρκής έρευνα υλικού των χρηστών της πλατφόρμας Steam δείχνει ότι η AMD συνεχίζει να ανεβάζει τα ποσοστά της έναντι της Intel

    Αναφορικά στους επεξεργαστές των gaming PCs, η μάχη της AMD εναντίον της Intel θυμίζει αυτή του Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ, μόνο που στις μέρες μας η AMD διαθέτει κάτι πολύ περισσότερο από μια σφεντόνα. Η αρχιτεκτονική Zen εξελίσσεται σε κάτι πανίσχυρο και περιζήτητο. Η διαρκής έρευνα υλικού των χρηστών της πλατφόρμας Steam, επιβεβαιώνει τα παραπάνω, καθώς δείχνει ότι η AMD συνεχίζει να κερδίζει τις καρδιές και τα πορτοφόλια των gamers.

     

    Πλέον, η AMD διαθέτει τους κορυφαίους gaming επεξεργαστές Ryzen 5000, ενώ η σειρά Ryzen 3000 συνεχίζει να προσφέρει σπουδαίες επιδόσεις και εξαιρετικές τιμές. Σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές πλατφόρμες X570 και Β550, φαίνεται ότι το πακέτο είναι ιδιαίτερα δελεαστικό. Ως αποτέλεσμα, μέσα σε τρία χρόνια, το 1/4 των χρηστών του Steam χρησιμοποιεί PC με επεξεργαστή AMD.

     

    large.download.jpeg

     

    Τον Νοέμβριο του 2019 η AMD κατείχε το 20,5% και μέσα σε έναν χρόνο έφτασε στο 26,91%. Λάβετε υπόψη σας ότι η διαρκής έρευνα του Steam δεν καταγράφει τις αγορές νέων PC, αλλά προσμετρά όλα τα PC παλιά και νέα. Επομένως, στα παραπάνω ποσοστά περιλαμβάνονται κυρίως συστήματα που αγοράστηκαν πριν το 2017, σε εποχές δηλαδή που η Intel ήταν πρακτικά μονοπώλιο και η AMD πάλευε με την ανυπαρξία.

     

    Άλλωστε, τα παραπάνω ποσοστά επιβεβαιώνονται και από τη λίστα των πιο δημοφιλών επεξεργαστών, βάσει πωλήσεων, του Amazon. Σε αυτή τη λίστα, ο Ryzen 3700X συγκεντρώνει τις περισσότερες πωλήσεις, ενω στις 7 από τις 10 πρώτες θέσεις βρίσκονται επεξεργαστές της AMD. Εάν τα αποθέματα των Ryzen 5000 ήταν καλύτερα, πιθανόν η AMD να καταλάμβανε και τις 10 θέσεις.

     

    Η επόμενη ευκαιρία της Intel να ανακτήσει τα χαμένα της ποσοστά θα είναι τον Μάρτιο του 2021, οπότε και θα παρουσιαστούν οι Rocket Lake, που θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν το στέμα του πιο ισχυρού gaming επεξεργαστή. Μέχρι τότε, ο μοναδικός αντίπαλος για την AMD είναι ο εαυτός της και τα.... αποθέματα.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.