Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Νvidia σφραγίζει τη συμφωνία εξαγοράς της ARM έναντι 40 δισ. δολαρίων! Μια νέα εποχή για το AI έρχεται...

    Η Nvidia και η SBG (SoftBank Group Corp) ανακοίνωσαν μια τελική συμφωνία για την απόκτηση της ARM από την Nvidia έναντι 40 δισ. δολαρίων.

     

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο "deal" στην ιστορία της βιομηχανίας ημιαγωγών που θα επιτρέψει στην Nvidia να γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο, λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία των GeForce RTX 3080. H Νvidia εξηγεί στον ιστότοπό της ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνδυάσει την ηγετική της θέση στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης (AI) με το τεράστιο οικοσύστημα της ARM, ώστε να προκύψει μια "κυρίαρχη εταιρεία για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης που θα επιταχύνει την πρόοδο στον χώρο αυτό και θα επεκταθεί στις αγορές με υψηλή ανάπτυξη".

     

    Ο Jensen Huang, ιδρυτής και CEO της Nvidia, εξηγεί: "Το ΑΙ είναι η πιο ισχυρή τεχνολογική δύναμη της εποχής μας και έχει εκκινήσει ένα νέο κύμα για τον κόσμο των υπολογιστών. Στα χρόνια που έρχονται, τρισεκατομμύρια υπολογιστές θα τρέχουν εφαρμογές AI και θα δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα με το internet-of-things, πολλές φορές μεγαλύτερη από τη σημερινή με το internet-of-people. Ο συνδυασμός της Nvidia με την ARM θα δημιουργήσει μια εταιρεία που θα τοποθετηθεί υπέροχα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης".

     

    Επισημαίνεται ότι η Nvidia, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι θα συνεχίσει το ανοικτό μοντέλο αδειοδότησης της ARM και θα αντιμετωπίσει τους πελάτες με ουδετερότητα. Παράλληλα θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο πνευματικής ιδιοκτησίας της ARM, το οποίο διατίθεται προς αδειοδότηση, με επιπρόσθετες τεχνολογίες της Nvidia.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.