Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H χρηματιστηριακή αξία της TSMC ξεπερνά, πλέον, τις Nvidia και Samsung

    Τελευταία συναντάμε την TSMC σε όλο και περισσότερους τίτλους ειδήσεων που αφορούν σε θέματα υψηλής τεχνολογία και όχι άδικα. Η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) είναι, πλέον, η μεγαλύτερη εταιρεία ημιαγωγών του πλανήτη, κρίνοντας από τη χρηματιστηριακή της αξία.

     

    Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα από τη "CEO Score and Yonhap News Agency", η TSMC ξεπέρασε τόσο τη Samsung όσο και την Νvidia (που πρόσφατα διαβάσαμε ότι ξεπέρασε την Intel). Η αξία της TSMC είναι 306 δισ. δολάρια, της Samsung 261 δισ. δολάρια και της Nvidia 257 δισ. δολάρια.

     

    Η TrendForce αναφέρει ότι η TSMC έχει πλέον το 51,9% της παγκόσμιας παραγωγής προϊόντων ημιαγωγών, ενώ η Samsung, που έρχεται δεύτερη, έχει το 18,8%.

     

    Η TSMC αναμένεται να τζιράρει 11,2-11,5 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2020 κάτι που σημαίνει αύξηση 7,9%-10,8% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους. Η εταιρεία κυριολεκτικά έχει πατήσει το "γκάζι στο πάτωμα" κατασκευάζοντας chip νέας γενιάς για μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη όπως οι AMD, Nvidia, Qualcomm κ.α.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.