Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Adobe μετονομάζει το Flash σε Adobe Animate, υιοθετώντας το HTML 5

    Η Adobe ανακοίνωσε ότι το Flash Professional θα μετονομαστεί σε Adobe Animate CC. Για σχεδόν δύο δεκαετίες το Flash Professional ήταν το βασικό πρόγραμμα για την παραγωγή πλούσιων animations για το διαδίκτυο.

     

    "Εξαιτίας της εμφάνισης του HTML5 και της ανάγκης για την τήρηση των web standards, ξαναγράψαμε το εργαλείο αυτό από την αρχή, τα τελευταία χρόνια με σκοπό να ενσωματώσουμε υποστήριξη για HTML5 Canvas και WebGL".

     

    "[...] Σήμερα, πάνω από ένα τρίτο του περιεχομένου το οποίο δημιουργήθηκε με το Flash Professional, χρησιμοποιεί to HTML5, με κοινό που αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο συσκευές παγκοσμίως".

     

    Το HTML5 έχει επίσης αναγνωριστεί και ως μία αποδεκτή εφαρμογή για την δημιουργία διαφημίσεων που είναι σύμφωνη με τα πρότυπα που έχει θέσει το Interactive Advertising Bureau (IAB), και χρησιμοποιείται ευρέως σε μεγάλα studios όπως το Nickelodeon και το Titmouse Inc.

     

    Παρόλο που η μετονομασία αυτή δεν σημαίνει απαραιτήτως και μία ριζική αλλαγή στο προϊόν, είναι ξεκάθαρο ότι η Adobe επικεντρώνεται στο HTML 5 του οποίου η δημοτικότητα ολοένα αυξάνεται. Η νέα ενημέρωση του Adobe Flash Professional είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει αρχές του 2016, οπότε και θα ενσωματωθεί στην σουίτα εφαρμογών Creative Cloud με το όνομα 'Adobe Animate CC'. Τα παλαιότερα πρότυπα όπως το Flash της Adobe θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται, αλλά το πρόγραμμα θα εκσυγχρονιστεί με υποστήριξη για 4K video, HTML 5 canvas και WebGL, καθώς αυτές είναι οι κυρίαρχες τεχνολογίες στον χώρο.

     

    Η ανακοίνωση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πολλές ιστοσελίδες έχουν εγκαταλείψει την πλατφόρμα για ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις. Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί πολλά προβλήματα ασφαλείας και για αυτό το λόγο μεγάλες ιστοσελίδες όπως το YouTube και το Twitch, το εγκατέλειψαν, υιοθετώντας το HTML 5.

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.