Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H AMD ανακοίνωσε την κάρτα γραφικών Radeon Pro Duo 

    H AMD ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα στις κάρτες γραφικών, την Radeon Pro Duo. Η κάρτα είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με το σλόγκαν της εταιρίας για "creators who game, and gamers who create".

     

    Capture1612.jpg

     

    Πρόκειται για μία κάρτα γραφικών με δύο "Fiji" chips στα 28 nm,οι ίδιοι επεξεργαστές που διαθέτει η  R9 Fury X και η R9 Nano. Η AMD τοποθετεί αυτή τη κάρτα στην γκρίζα ζώνη μεταξύ των καταναλωτικών προϊόντων και τους σταθμούς εργασίας FirePro, ως μία κάρτα γραφικών επιπέδου "workstation". Ίσως αυτό επιτρέψει στην εταιρία να δικαιολογήσει τις απαιτήσεις σε ρεύμα για το οποίο χρειάζονται 3 Χ 8 pins PCIe βύσματα.

     

    Capture1616.jpg

     

    H Radeon Pro Duo διαθέτει δύο "Fiji" GPUs με 4,096 stream processors, 256 TMUs, και 64 ROPs, με 4 GB μνήμης HBM η κάθε μία. Έτσι συνολικά η κάρτα διαθέτει 8 GB μνήμης HBM και 16 TFLOP/s. Η νέα κάρτα της AMD διαθέτει υδρόψυξη σχεδιασμένη από την Cooler Master με ένα ψυγείο διαστάσεων 120 mm x 120 mm ίδιο με αυτό που διαθέτει η R9 Fury X. Η κάρτα αυτή, όπως και η R9 Fury X, διαθέτει τρεις θύρες DisplayPort 1.2a και μία HDMI 1.4a. 

     

    Capture1618.jpg

     

    Η AMD την χαρακτήρισε ως την "πιο γρήγορη κάρτα γραφικών στον κόσμο", αφού σύμφωνα με δικές της μετρήσεις είναι 51 τοις εκατό πιο γρήγορη από την  GTX TITAN Z της nVidia, με τιμή η οποία θα φτάνει τα 1,499 δολάρια.

     

    Πηγή : techpowerup


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.