Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H AMD δεν σταματά την επιθετική παρουσίαση νέων προϊόντων παρά την απόλυτη κυριαρχία της: Ετοιμαστείτε για τον 3990Χ με 64 πυρήνες εντός του 2020!

    Η AMD αναμφισβήτητα έχει γράψει με χρυσά γράμματα τις σελίδες της ιστορίας της από το 2017 και μετά. Η εταιρεία, κυριολεκτικά χωρίς ανάσα, δεν έχει σταματήσει να καινοτομεί παρουσιάζοντας αδιάκοπα νέα προϊόντα, ξεπερνώντας κάθε φορά τον εαυτό της. Διά αυτού του τρόπου, υπό την ηγεσία της Dr. Lisa Su, η AMD είδε τη μετοχή της να κάνει μια τρελή κούρσα από τα 2$ (2016) έως τα 40$ και τις πωλήσεις να εκτοξεύονται με αναλογία 3:1 έναντι της Intel στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, ενώ στο Amazon αυτή τη στιγμή οι 8/10 top seller επεξεργαστές φέρουν το λογότυπο της AMD.

     

    Θα περίμενε ίσως κανείς, μετά και τους άρτι αφιχθέντες Threadripper 3960X και 3970Χ, η AMD να μειώσει τους ρυθμούς. Άλλωστε όχι μόνο έχει κατακτήσει την κορυφή των επιδόσεων σε όλο το φάσμα της αγοράς (Desktop, HEDT, Enterprise), αλλά έχει εξαναγκάσει τον γίγαντα που ακούει στο όνομα Intel να ρίξει όλη τη γραμμή HEDT κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000$ και η ίδια να γίνει ο ρυθμιστής των τιμών! Φαίνεται όμως ότι ο "Γιάννης φοβάται το θεριό" και οι μνήμες από το 2006 δεν ξεχνιούνται στην AMD, όταν η Intel με την αρχιτεκτονική Core 2 καταδίκασε τους "κόκκινους" σε μια δεκαετία στην αφάνεια.

     

    Λεχθέντων τούτων, η AMD όχι μόνο δεν επαναπαύεται, αλλά ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς την αρχιτεκτονική ZEN 3 για κυκλοφορία εντός του 2020 αλλά και ένα μονοπάτι αναβάθμισης για την πλατφόρμα TRΧ40 που οδηγεί απευθείας στους... 64 πυρήνες!

     

    large.bWa4CZIWRKFl6s1J.jpg

     

    Το slide που αναφέρεται στον 3990Χ αποκαλύπτει ότι η επόμενη ναυαρχίδα της HEDT πλατφόρμας θα διαθέτει 64 πυρήνες και 128 νήματα επεξεργασίας, θα φτάνει τα 288 MB cache και το TDP θα παραμένει στα 280W. Δεν υπάρχει αναφορά για τους χρονισμούς του chip και με τις τιμές MSRP για τον 3970Χ στα 2.000$, μπορούμε να περιμένουμε ακόμα πιο ακριβή τιμολόγηση για έναν επεξεργαστή με διπλάσιο αριθμό πυρήνων. Από κάποιο σημείο και μετά, τέτοια προϊόντα σταματάνε να είναι αυστηρά "HEDT" και μπαίνουν στο φάσμα των καθαρών workstation. Η βραχυπρόθεσμη απάντηση της Intel σε έναν τέτοιο επεξεργαστή θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και ενδέχεται να περιορίζεται στην επιλογή να πωληθεί με HEDT branding ο Xeon W-3175X των 28 πυρήνων, αναγκαστικά σε μια διαφορετική πλατφόρμα από την Χ299.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.