Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H AMD πληρώνει 12,1 εκ. δολάρια σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ομαδικής αγωγής για τους Βulldozer επεξεργαστές

    H AMD προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με ομάδα εναγόντων σχετικά με αναληθές marketing για τον αριθμό των πυρήνων των Bulldozer επεξεργαστών της εταιρείας.  Οι επεξεργαστές της AMD με την αρχιτεκτονική Bulldozer διαφημίζονταν ως οκταπύρηνοι, όμως οι καταναλωτές είχαν διαφορετική άποψη και αξίωσαν αποζημίωση από την AMD για αναληθή προωθητικά στοιχεία. 

     

    Η πρώτη αγωγή σχετικά με το θέμα κατατέθηκε το 2015, αλλά μετά από νομικές εξελίξεις στην πορεία του χρόνου μετατράπηκε σε ομαδική αγωγή (Class Action Lawsuit) τον περασμένο Ιανουάριο. Τους μήνες που ακολούθησαν ένα σώμα 12 ενόρκων παρακολούθησε τους δικηγόρους των δύο πλευρών να επιχειρηματολογούν για την τεχνολογία Bulldozer και για το πώς ορίζονται οι "πυρήνες" των επεξεργαστών. Τελικά οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε έναν συμβιβασμό 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων που θα πρέπει να πληρώσει η AMD, δηλαδή περίπου 35 δολάρια ανά cpu που πωλήθηκε. Η αρχική απαίτηση των εναγόντων ήταν 60 εκατομμύρια δολάρια. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφορά μόνο στους αγοραστές των οκταπύρηνων Bulldozer και εξαιρεί όλες τις άλλες εκδοχές των επεξεργαστών αυτών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.