Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Apple αφαιρεί τις εφαρμογές anti-virus από το iOS App Store

    Σύμφωνα με μια αναφορά του MacRumors, η εταιρία Intego που έχει αναπτύξει λογισμικό anti-virus για τον Mac και το iOS πρόσφατα είδε την εφαρμογή της VirusBarrier να αποσύρεται από το App Store μετά από τεσσεράμισι χρόνια κυκλοφορίας.

     

    Η εφαρμογή αυτή σχεδιάστηκε να ελέγχει τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα online ή που είναι συνημμένα σε emails, για ιούς που μπορεί να έχουν σταλεί στη συσκευή. Ο Jeff Εrwin, ο CEO της Intego, ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή VirusBarrier δεν είναι πια διαθέσιμη και δήλωσε ότι η εκκαθάριση αυτή είναι μία κίνηση από την Apple να αφαιρέσει όλο το anti-virus λογισμικό από το App Store.

     

    Σε μία ανάρτησή του ο CEO της Intego έγραψε : "Η Apple επέλεξε να διαγράψει την κατηγορία anti-virus και anti-malware από το iOS App Store. Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης το VirusBarrier δεν είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση. Ζητάμε συγνώμη γιατί δεν θα μπορέσουμε να παρέχουμε πλέον ενημερώσεις στους πελάτες μας, αφού αυτές μπορούσαν μόνο να διατεθούν μέσω του App Store".

     

    "Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, αυτή η κίνηση δεν ήταν κατευθυνόμενη προς την Intego, αλλά εμείς ήμασταν μία από τις πολλές εταιρίες που επηρεάστηκαν από την απόφαση της Apple".

     

    Μιλώντας στο MacRumors o ίδιος δήλωσε ότι η Apple έδωσε ως αιτία αφαίρεσης της εφαρμογής, το ότι η εφαρμογή είχε παραπλανητική περιγραφή και ότι θα μπορούσε πιθανώς να κάνει τους πελάτες της να πιστέψουν ότι υπάρχουν ιοί στο iOS.

     

    "Σχεδόν καταλαβαίνω το επιχείρημα της Apple", πρόσθεσε. "Αν και ήμασταν όσο πιο ξεκάθαροι γινόταν για το τι κάνει η εφαρμογή μας κάποιοι πελάτες μας δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί η εφαρμογή μας έψαχνε όλο το iPad ή το iPhone τους. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν τεχνικές γνώσεις και δεν καταλαβαίνουν".

     

    Η Apple δεν έκανε ακόμα κάποια δημόσια δήλωση για το θέμα.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.