Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H ASRock ενεργοποιεί δυνατότητες OC για τους Comet Lake σε μητρικές που δεν είναι "Ζ" και επεξεργαστές που δεν είναι "Κ"

    Ιστορικά η Intel διαχωρίζει τους επεξεργαστές της και τα chipsets επιτρέποντας στις πιο ακριβές σειρές το OC και όχι στις πιο οικονομικές. Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι επεξεργαστές με το "K" στην ονομασία τους (π.χ. 10900Κ) μπορούν να υπερχρονιστούν σε συνδυασμό με μητρική που χρησιμοποιεί "Z" chipset (π.χ. Ζ490). Φαίνεται ότι στη 10η γενιά επεξεργαστών της Intel (Comet Lake), η ASRock ανέπτυξε μια τεχνολογία που θα επιτρέπει σε επεξεργαστές 10ης γενιάς να υπερχρονιστούν ακόμα και σε μητρικές που δεν ανήκουν στην σειρά "Z"! (σ.σ. ή μήπως η Intel έχει ακόμα αρκετό εγωισμό για να προχωρήσει μόνη της σε μια τέτοια ενέργεια και "κλείνει το μάτι" στους κατασκευαστές μητρικών για να το πράξουν ανεπισήμως; ).

     

    large.GLcT9bCY2Gs3zJFY.jpg

     

    Η νέα τεχνολογία της ASRock ονομάζεται Base Frequency Boost (BFB) και επιτρέπει τον υπερχρονισμό επεξεργαστών που δεν ανήκουν στη σειρά "Κ" και μάλιστα σε μητρικές με chipset όπως B460 και H470. Πώς λειτουργεί κάτι τέτοιο; Η ASRock θα διαβάζει το TDP του επεξεργαστή και θα τον κάνει να τρέχει σε PL1 mode, το οποίο αυξάνει το TDP από τα 65W στα 125W. Αυτό φυσικά θα είναι μια επιλογή του χρήστη και θα εξαρτάται από τη λύση ψύξης που θα χρησιμοποιείται. Εάν τα "νούμερα δεν βγαίνουν", δεν θα είναι εφικτός ο χρονισμός που θα στοχεύει το λογισμικό της ASRock. Μένει να δούμε αν η Intel θα επιτρέψει τη χρήση αυτής της τεχνολογίας ή θα επιβάλει στην ASRock (και σε άλλους κατασκευαστές) τη χρήση BIOS που δεν την χρησιμοποιούν.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.