Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Canon κατασκεύασε έναν αισθητήρα 250 megapixel

    Ο νέος αισθητήρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Canon αποτελεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά την ανάλυση και υποστηρίζει ότι θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι γράφει στο πλάι ενός αεροπλάνου από απόσταση 18 χιλιομέτρων. Οι αισθητήρες APS-H είναι μεγαλύτεροι από τους APS-C αλλά μικρότεροι από τους full frame και χρησιμοποιούνται στις EOS-1D DSLR της Canon.

     


    canon 250 megapixel Aps H sensor

     

    O αισθητήρας έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται 1.25 δισεκατομμύρια pixels το δευτερόλεπτο και η Canon ισχυρίζεται ότι έχει καλή επίδοση όσον αφορά την ευαισθησία (ISO) παρόλο τα πολλά megapixel. Επίσης έχει τη δυνατότητα να παράγει πολύ υψηλής ανάλυσης video περίπου 30 φορές πιο καθαρό από τα 4Κ με πέντε frames το δευτερόλεπτο. Η τεχνολογία αυτή σύμφωνα με την Canon θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε "ειδικά εργαλεία παρακολούθησης και πρόληψης εγκλημάτων, σε εργαλεία μέτρησης πολύ υψηλής ανάλυσης και στο τομέα της οπτικής έκφρασης".

     

    Πάντως μην περιμένετε να τον δείτε σε άμεσα κάποια DSLR. Αλλά η ανακοίνωση αυτή είναι ένα σημάδι ότι η τεχνολογία στους αισθητήρες συνεχίζει να εξελίσσεται. Η Canon είχε ανακοινώσει το 2010 έναν αισθητήρα 120 megapixel όταν οι σημερινοί αισθητήρες των 50 megapixel της EOS 5DS ήταν τότε στη σφαίρα της φαντασίας.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.