Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H Intel ετοιμάζεται για την έναρξη κυκλοφορίας των δικών της καρτών γραφικών στα μέσα του 2020

    H Intel φαίνεται να ετοιμάζεται για την επίσημη κυκλοφορία των δικών της καρτών γραφικών με αρχιτεκτονική Xe στα 10nm, σύμφωνα με αναφορές από το DigiTimes. Ο χρόνος που η Intel ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο της προϊόν τοποθετείται στα μέσα του 2020, πιθανόν στην Computex 2020 ή στην E3 2020.

     

    H Intel επιτέλους πήρε σοβαρά την απόφαση να αντιμετωπίσει τις Nvidia και AMD σαν τρίτος παίχτης στον χώρο των χωριστών (discrete) καρτών γραφικών. Ο χώρος αυτός κυριαρχείται επί δεκαετίες από τις Nvidia και AMD (πρώην ATI).

     

    large.Intel-Xe-GPU-Graphics-Card_2-1030x763.jpg

     

    Στις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί αναφέρεται ότι η σειρά Xe GPUs θα κατασκευάζεται σε μέθοδο ολοκλήρωσης 10nm και ότι αρχικά δεν θα στοχεύει κυρίως στο gaming αλλά και την αγορά AI (Artificial Inteligence) και HPC (High Performance Computing), όπου δραστηριοποιείται και η Nvidia.

     

    Quote

    Instead of purely targeting the gaming market, Intel is set to combine the new GPUs with its CPUs to create a competitive platform in a bid to pursue business opportunities from datacenter, AI and machine learning applications and such a move is expected to directly affect Nvidia, which has been pushing its AI GPU platform in the data center market, the sources noted.

     

    Οι GPUs από την Intel προγραμματίζεται να μεταβούν το 2021 στα 7nm, οπότε και θα αξιοποιηθεί και το διαφημισμένο Foveros 3D stacking, που σημαίνει ότι θα δούμε σε ένα chip την GPU, τη μνήμη και την εσωτερική διασύνδεση της GPU. Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει μνήμες υψηλότατων χρονισμών να συγχωνευθούν στο ίδιο chip πάνω από το GPU, ευνοώντας τη δημιουργία καρτών μικρότερων απ' ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα και με αυξημένη υπολογιστική πυκνότητα.

     

    large.Intel-Xe-Graphics-Cards_1-1030x539.jpg

     

    Μετά την αναμενόμενη πρώτη κυκλοφορία στα μισά του 2020, η Intel στοχεύει να αντιπαρατεθεί ευθέως (το 2021), στα 7nm,  με τις αρχιτεκτονικές RDNA 2 (της AMD) και Ampere (της Nvidia). Θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε τι είδους επιδόσεις θα μπορέσει να φέρει στον χώρο των καρτών γραφικών η Intel.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.