Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Marissa Mayer παραιτείται από την Altaba, δηλαδή από την πρώην Yahoo

    Παρόλο τις δυσκολίες, φαίνεται ότι η συμφωνία πώλησης της Yahoo στη Verizon προχωράει κανονικά. Κάποια κομμάτια της εταιρίας θα μείνουν πίσω και θα μετονομαστούν σε Altaba Inc.

     

    Η Yahoo θα κρατήσει το μερίδιο του 15 τοις εκατό στην Alibaba και το ποσοστό του 35.5 τοις εκατό στη Yahoo Japan, και αυτά θα παραμείνουν ως μία επενδυτική εταιρία πια με το νέο όνομα  Altaba Inc., ενώ τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία θα περάσουν στη Verizon. Τα περιουσιακά στοιχεία αυτά είχαν μέχρι τώρα το ψευδώνυμο "τα απομεινάρια" (Remain Co.).

     

    Μόνο πέντε μέλη του Δ.Σ. θα παραμείνουν στην Altaba: Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas McInerney και Jeffrey Smith. Τα υπόλοιπα μέλη συμπεριλαμβανομένης και της πρώην προέδρου Marissa Mayer, θα παραιτηθούν. Η Mayer μπορεί να παραμείνει ως στέλεχος κατά τη μεταβατική περίοδο αλλά η θέση της δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα.

     

    Τα νέα αυτά και η αλλαγή ονόματος συνοδεύτηκαν με μία αίτηση που υποβλήθηκε στις αρμόδιες αρχές. Η αίτηση αυτή είναι η απόδειξη ότι η συγχώνευση αυτή προχωράει παρόλο τις τεράστιες διαρροές προσωπικών δεδομένων περισσότερων  από ενός δισεκατομμυρίων χρηστών της εταιρίας. Η Verizon φέρεται ότι έκανε σκέψεις για μείωση του αρχικού ποσού των 4.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο είχε συμφωνηθεί, και ίσως τελικά να ανακοινωθεί ένα νέο ποσό πριν κλείσει και επίσημα η συμφωνία. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα της συνολικής ακύρωσης της συμφωνίας αφού ακόμα βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης.

     

    Η Yahoo στην έκθεση (SEC filing) που κατέθεσε αναγνώρισε ότι τα προβλήματα ασφαλείας και οι παραβιάσεις των συστημάτων της στις 22 Σεπτεμβρίου και 14 Δεκεμβρίου του 2016 που αντιμετώπισε ίσως επηρεάσουν τη συμφωνία με τη  Verizon. Περισσότερα για την εξέλιξη της συμφωνίας αυτής θα έχουμε στο τέλος του μήνα όταν η Yahoo ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα των τελευταίων μηνών.
     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.