Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Microsoft ανακοινώνει ότι περισσότερες από 900 εκατομμύρια συσκευές χρησιμοποιούν πλέον Windows 10

    Η Microsoft ανακοίνωσε στον δικτυακό της τόπο, Microsoft by the numbers, ότι τα Windows 10 πλέον τρέχουν σε περισσότερες από 900 εκατομμύρια συσκευές. 

     

    Αυτό σημαίνει ότι τα Windows 10, πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, τρέχουν σε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο συσκευές, αριθμός που δεν θα πάρει πολύ ώστε να επιτευχθεί. Ο Yusuf Mehdi, εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft, δήλωσε στο tweeter ότι τα Windows ηγούνται στην καινοτομία που συμβαίνει σε PCs, HoloLens, Xbox, Surface και αλλού. 

     

    Η δημοφιλία των Windows 10 πράγματι αυξάνει με μεγαλύτερους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν. Σύμφωνα με την Microsoft, τον Σεπτέμβρη του 2018 οι συσκευές με Windows 10 ήταν 700 εκατομμύρια, 800 εκατομμύρια τον Μάρτιο του 2019, 825 εκατομμύρια τον Μάιο και τώρα 900 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση συσκευών το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν πολύ μεγάλη.

     

    large.U3TUAAl0rl1nhv3E.jpg

     

    Παρά την πρόοδο αυτή στην εγκατεστημένη βάση των Windows 10, η Microsoft δεν διευκρινίζει τι ακριβώς προσμετρά ως "συσκευή". Είναι πιθανόν να προσμετρούνται και τα Virtual Machines, έστω και αν δεν πρόκειται για πραγματικές συσκευές αλλά εικονικές. Επίσης οι διαφορές ανάμεσα στις εκδόσεις τους λειτουργικού είναι πολύ μεγάλες. Π.χ. η έκδοση Windows 10 που τρέχει το Xbox δεν έχει καμία σχέση με την Desktop έκδοση του λειτουργικού. 

     

    Σε κάθε περίπτωση, σε αυτή την αύξηση που καταγράφει η Microsoft, παίζει σημαντικό ρόλο και το τέλος της υποστήριξης για το προγενέστερο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, τα Windows 7, τα οποία δεν θα λάβουν καμία ενημέρωση ασφαλείας ή άλλη αναβάθμιση μετά τον Ιανουάριο του 2020. Οι επιχειρήσεις, λοιπόν, είναι αναμενόμενο να προχωρήσουν σε αναβάθμιση των συστημάτων τους που δεν είναι άλλη από τα Windows 10.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.