Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Microsoft επιδεικνύει πόσο κακό κάνει ο Chrome στην μπαταρία του laptop σας

    Αν είστε χρήστης του Chrome, τότε ίσως θα ξέρετε ότι ο browser αυτός δεν είναι ότι καλύτερο για την μπαταρία του laptop σας. Η Google είναι φυσικά ενήμερη και έχει προσπαθήσει να βελτιώσει τη κατανάλωση της  μπαταρίας αλλά και να μειώσει τη μεγάλη χρήση της μνήμης που κάνει ο Chrome, αλλά όχι με τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

     

    Η Microsoft έκανε δύο δοκιμές με σκοπό να μετρήσει την κατανάλωση μπαταρίας από τους μεγαλύτερους browsers της αγοράς. Το πρώτο test σε ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου μέτρησε την συμπεριφορά σε δημοφιλείς ιστοσελίδες ενώ το δεύτερο μέτρησε τις επιδόσεις σε διάρκεια μπαταρίας κατά το streaming HD video. O Chrome όπως ήταν αναμενόμενο, στο δεύτερο τεστ άντεξε μόνο τέσσερις ώρες και 19 λεπτά ενώ ο Edge επτά ώρες και 22 λεπτά.

     

    Η εργαστηριακή αυτή δοκιμή της Microsoft δείχνει ότι ο Chrome, ο Opera και ο Firefox καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία κατά τον αυτοματοποιημένο κύκλο εργασιών στον οποίο υποβλήθηκαν. Ο κύκλος αυτός περιείχε άνοιγμα ιστοσελίδων, περιήγηση σε άρθρα, αναπαραγωγή video και άνοιγμα νέων καρτελών. Για να ενισχύσει τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών, η Microsoft δημοσιοποίησε τα δεδομένα από την τηλεμετρία των Windows 10 από εκατομμύρια συστήματα, που δείχνουν ότι ο Microsoft Edge αλλά και ο Firefox εξοικονομούν περισσότερη ενέργεια από τον Chrome.

     

    chrometest2.0.png

     

    Είναι προφανές ότι η Microsoft προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους χρήστες για να τον Edge, ο οποίος όμως δεν διαθέτει χαρακτηριστικά που συναντάμε στον Chrome και στον Firefox, όπως για παράδειγμα τις επεκτάσεις οι οποίες δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα αλλά αναμένονται με τη νέα μεγάλη ενημέρωση των Windows 10, με το όνομα  "Anniversary Update",  αυτό το καλοκαίρι.

     

    Με την ενημέρωση αυτή, η Microsoft υπόσχεται ότι θα έρθουν περισσότερες βελτιώσεις στο θέμα κατανάλωσης στον Edge με το Anniversary Update χάρις στην μειωμένη χρήση του επεξεργαστή, λιγότερη κατανάλωση σε μνήμη και περισσότερο έλεγχο στις διεργασίες που τρέχουν στο background αλλά και έλεγχο στις διαφημίσεις που χρησιμοποιούν Flash.

     

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.