Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Microsoft προχωράει σε αλλαγές στις υπηρεσίες Xbox και Teams προκειμένου να ανταπεξέλθει στην αύξηση χρήσης έως και 775%

    Η Microsoft αντιμετωπίζει μια τρομακτική αύξηση στη ζήτηση των cloud υπηρεσιών της κατά τη διάρκεια της πανδημία του κορονοϊού. "Έχουμε δει μια κατά 775% αύξηση της ζήτησης των υπηρεσιών μας σε περιοχές που έχει επιβληθεί κοινωνική απομόνωση των πολιτών", εξηγεί η Microsoft μέσω ανάρτησης σε blog. Αυτή η αύξηση της ζήτησης περιλαμβάνει υπηρεσίες Windows Virtual Desktop με τριπλασιασμό της χρήσης και ιστορικά υψηλά χρήσης σε υπηρεσίες όπως Microsoft Teams, Xbox Game Pass, Xbox Live και Mixer.

     

    Η Microsoft, συνακόλουθα,  άρχισε τις διορθωτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες cloud. "Προκειμένου να ομαλοποιήσουμε τις παρεμβάσεις και να διασφαλίσουμε τη βέλτιστη εμπειρία για την κοινότητά μας, προχωράμε σε μικρές ρυθμίσεις", αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα της υποστήριξης του Xbox. "Προσωρινά απενεργοποιήσαμε τη δυνατότητα να ανεβάζετε εξατομικευμένα gamerpics, club pics και club backgrounds". Τα υπάρχοντα gamerpics θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά η Microsoft προσπαθεί να ελαφρύνει το φορτίο της ομάδας μετριασμού (moderation) που ελέγχει τις νέες μεταφορτώσεις (uploads) κατά την περίοδο συνολικής αύξησης της δραστηριότητας του Xbox Live.

     

    Η Microsoft επίσης βρίσκεται σε συνεργασία με τους game developers, ώστε να ενεργοποιούν τις διαδικασίες που απαιτούν υψηλή διαμεταγωγή, π.χ. τις ενημερώσεις, εκτός ωρών αιχμής. Η Sony ακολούθησε μια παρόμοια πρακτική μειώνοντας τις ταχύτητες κατεβάσματος των παιχνιδιών, στην προσπάθεια να διατηρηθούν οι συνολικές ταχύτητες του δικτύου.

     

    03yQ8v2lXRQLZSn5TIOEsx9-1.fit_lim.v_1569492834.jpg

     

    Η Microsoft αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα δώσει προτεραιότητα στην πρόσβαση στο cloud για υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών, ενώ θα διατηρήσει το Microsoft Teams πλήρως λειτουργικό. Το MS Teams αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς με αιχμές χρήσης 12 εκ. χρηστών, αντιμετώπισε αρκετές διακοπές λειτουργίας.

     

    Η Microsoft προχώρησε σε αλλαγές σε κάποια σημεία του MS Teams ώστε να βελτιωθεί η συνολική χωρητικότητα και αξιοπιστία. "Προχωρήσαμε σε ορισμένες αλλαγές σε μη απαραίτητα χαρακτηριστικά, όπως το πόσο συχνά γίνεται ο έλεγχος για την παρουσία του χρήστη, την περίοδο κατά την οποία δείχνουμε πότε ο άλλος χρήστης πληκτρολογεί και την ανάλυση του video".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.