Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Samsung εισάγει μια επαναστατική καινοτομία για την προστασία των δεδομένων στους νέους PCIe Gen4 SSDs

    Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν για τους νέους SSDs της Samsung που θα υποστηρίζουν PCI Gen 4 και απευθύνονται στο enterprise κομμάτι της αγοράς. Πρόκειται για τις σειρές PM1733 και PM1735 που με 19 διαφορετικά μοντέλα θα έρχονται σε διάφορες μορφές (HHHL, PCIe και 2.5″ U.2) και θα υποστηρίζουν χωρητικότητες από 800GB μέχρι 30,72ΤΒ. Οι επιδόσεις τους, σύμφωνα με την Samsung, θα φτάνουν τα 8GB/s για σειριακή ανάγνωση, τα 3,8GB/s για σειριακή εγγραφή ενώ στις τυχαίες αναγνώσεις/εγγραφές θα έχουν 1.450.000 IOPS και 260.000 IOPS αντίστοιχα.

     

    Η καινοτομία που εισάγει η Samsung είναι ότι οι δίσκοι αυτοί μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμα και στην περίπτωση αστοχίας ενός NAND chip.  Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της τεχνολογίας FIP (fail in place) που χρησιμοποιεί λογισμικό ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του drive ακόμα και στην περίπτωση σφαλμάτων σε επίπεδο hardware. Στο παρελθόν, η αστοχία ενός μόνο NAND chip αρκούσε ώστε το drive να γίνεται άχρηστο και έπρεπε να αντικατασταθεί. Το FIP λογισμικό επιτρέπει τώρα τον έλεγχο για σφάλματα και τη μεταφορά των δεδομένων σε NAND chip που λειτουργούν κανονικά.

     

    Οι εν λόγω SSDs απευθύνονται στην enterprise αγορά και βεβαίως θα κοστίζουν αρκετά χρήματα, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι τεχνολογίες που τους συνοδεύουν θα περάσουν και στο mainstream στο προσεχές μέλλον. Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.