Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Samsung εξαγοράζει τη Viv, μία ψηφιακή βοηθό από τους δημιουργούς της Siri

    Σύμφωνα με την εταιρία, το σχέδιό της είναι να "παρέχει μία απλή διεπαφή μέσω της συνομιλίας με όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που υπάρχουν", ξεκινώντας από τα τέλη του επόμενου έτους.
      

    1-ObYfjklYYh0udSceRP6MLA.jpeg


    Μία ημέρα αφού η Google "αποκάλυψε" τα νέα της  τηλέφωνα Pixel και το Google Home, τα οποία προς το παρόν είναι τα μόνα που διαθέτουν τον ψηφιακό βοηθό με το όνομα Google Assistan, η Samsung ταράζει τα νερά αγοράζοντας και αυτή μία εταιρία που αναπτύσσει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, μπαίνοντας και αυτή δυναμικά στη μάχη του καλύτερου και πιο έξυπνου ψηφιακού βοηθού.  Η Viv Labs, την οποία εξαγόρασε η Samsung, ιδρύθηκε από τα ίδια άτομα τα οποία είχαν εργαστεί στην Apple, αναπτύσσοντας για λογαριασμό της την ψηφιακή βοηθό Siri.

     

     

    Αναφερόμενοι στην νέα τους πλατφόρμα δήλωσαν ότι η Viv είναι ικανή για οτιδήποτε. Ο συνιδρυτής και CEO Dag Kittlaus γράφει σε μία ανάρτησή του ότι : "Η Samsung θα επιταχύνει δραστικά το όραμά μας". Σύμφωνα με την εταιρία η ομάδα της Viv θα συνεχίσει να εργάζεται ανεξάρτητα, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο στόχος είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας αυτής σε τηλέφωνα, τηλεοράσεις, συσκευές, VR, ώστε να μπορούν να εκτελούν εντολές κατανοώντας κάποιον που μιλάει κανονικά.
     
    Ο Kittlaus περιέγραψε τη Viv ως μία νέα ανακάλυψη στην επιστήμη των υπολογιστών, αφού η Viv θα μπορεί να δημιουργεί η ίδια τον προγραμματισμό της. Σύμφωνα με δηλώσεις του οι απαντήσεις των υπόλοιπων ψηφιακών βοηθών είναι ήδη καταχωρημένες στον προγραμματισμό τους ενώ η Viv προσπαθεί να κατανοήσει τον χρήστη και μετά να προσπαθήσει να απαντήσει.

     

     

    Η ομάδα της Viv είχε παρουσιάσει την τεχνολογία αυτή στο συνέδριο TechCrunch Disrupt τον Μάιο και σύμφωνα με τα λεγόμενά της ομάδα της Viv, το μέγεθος μια εταιρία σαν τη Samsung με 500 εκατομμύρια συσκευές ετησίως, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να αναδειχτεί η Viv.

     

    Δεν έγινε γνωστό το χρηματικό ποσό που κατέβαλε η Samsung για να αποκτήσει τη Viv, αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο γρήγορα θα μπορέσει η εταιρία να την παραδώσει στους πελάτες της. Πάντως σύμφωνα με τον Mobile CTO, Injong Rhee, θα μπορέσουμε να δούμε τη Viv στα τηλέφωνά μας το δεύτερο μισό του 2017.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.