Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Seagate κλείνει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσιά της στην Κίνα

    Η καθοδική πορεία των μηχανικών δίσκων συνεχίζεται, με τη Seagate, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες μηχανικών δίσκων να κλείνει το εργοστάσιο της στη Suzhou στην Κίνα, μειώνοντας την παραγωγή δίσκων από 55-60 εκατομμύρια το τετράμηνο σε  35 - 40 εκατομμύρια.


    Η άνοδος της ζήτησης σε δίσκους SSDs και η ολοένα και μεγαλύτερη χρήση τους σε laptops, ανάγκασε την εταιρία σε κλείσιμο του εργοστασίου της, το οποίο είχε αποκτήσει εξαγοράζοντας τη Maxtor το 2006. Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι η απόλυση ακόμα 2.200 εργαζομένων οι οποίοι προστίθενται στους 8.000 οι οποίοι απολύθηκαν μέσα στο 2016.

     

    1f5ac2ea1b12.jpg

     

     

    Η κίνηση αυτή της εταιρίας αποδίδεται από αναλυτές και στα αυξανόμενα κόστη των εργατών στην Κίνα με αποτέλεσμα τη στροφή της εταιρίας σε φθηνότερα εργατικά χέρια στην Ταϊλάνδη. Η τύχη του εργοστασίου αυτού δεν είναι γνωστή καθώς η μετατροπή του σε εργοστάσιο παραγωγής SSD θα σήμαινε τεράστια έξοδα, αφού η αντικατάσταση των μηχανημάτων ενός τόσο μεγάλου εργοστασίου θα ήταν ασύμφορη για την εταιρία.
     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.