Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H SK Hynix προχωρά σε εξαγορά του τμήματος NAND Flash της Intel έναντι 9 δισ. δολαρίων

    Σύμφωνα με αναφορές λίγων ημερών, η SK Hynix βρισκόταν σε τελικές συνομιλίες για την απόκτηση της μονάδας αποθήκευσης NAND της Intel. Αργότερα, τα νέα επιβεβαιώθηκαν και από τα δύο μέρη και φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία. Η SK Hynix συμφώνησε να αγοράσει τις επιχειρήσεις μνήμης και αποθήκευσης NAND της Intel έναντι 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


    Η εξαγορά αυτή δείχνει θετική και για τις δυο εταιρείες, καθώς η επιχείρηση αποθήκευσης της Intel υπήρξε σταθερά μια λειτουργία χαμηλού περιθωρίου. Οι SSD της Intel παραδοσιακά, επίσης, δεν ήταν ικανοποιητικοί στην απόδοση σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό καταναλωτικών προϊόντων, τόσο με διεπαφή PCIe 3.0 όσο και PCIe 4.0. Όσο για την SK Hynix, η εταιρεία επιθυμεί να επεκτείνει το αποτύπωμά της στην αγορά flash NAND για να γίνει πιο ανταγωνιστική σε τομείς με υψηλή ανάπτυξη, όπως στους SSD για επιχειρήσεις.

     

    Οι δύο εταιρείες αναμένουν ότι οι κανονιστικές εγκρίσεις θα χορηγηθούν στα τέλη του 2021 και επιβεβαίωσαν ότι η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια: Στο πρώτο στάδιο θα δούμε την SK Hynix να πληρώνει 7 δισεκατομμύρια δολάρια, για την επιχείρηση NAND SSD της Intel (τις συνδεδεμένες πνευματικές ιδιοκτησίες, υπαλλήλους) και την εγκατάσταση Dalian που βρίσκεται στην Κίνα. Το δεύτερο στάδιο θα περιλαμβάνει μια τελική πληρωμή 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα παραδώσει πνευματική ιδιοκτησία σχετικά με τον σχεδιασμό και την κατασκευή wafers flash NAND, και το εργατικό δυναμικό από το εργοστάσιο Dalian. Αυτή η τελική πληρωμή, ωστόσο, δεν θα πραγματοποιηθεί πριν το πρώτο τρίμηνο του 2025.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.