Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H Sony απελευθερώνει τη δυνατότητα cross-play για το PS4

    Μετά από χρόνια δισταγμών και περιορισμών, η Sony τελικά αποδέχεται πλήρως το cross-play. Ξεκινώντας με δημοφιλή free-to-play παιχνίδια όπως τα Rocket League, PUBG και Fortnite, η Sony άνοιξε για περισσότερα παιχνίδια τη δυνατότητα cross-play, δηλαδή το διαδικτυακό on-line παίξιμο ανάμεσα σε παίκτες που χρησιμοποιούν διαφορετικές πλατφόρμες π.χ. PC, PS4, Xbox One. Τώρα η Sony αποφάσισε να ανοίξει όλες τις πόρτες και να απελευθερώσει πλήρως για όλους τους developers τη δυνατότητα cross-play.

     

    Τα νέα έφτασαν από μια πρόσφατη συνέντευξη του Jim Ryan, κατά την οποία συζητήθηκε το μέλλον της PS πλατφόρμας. Το cross-play είναι πλέον διαθέσιμο για τους περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας. Δεν συζητήθηκε κάτι σχετικό για το επερχόμενο PS5, πέρα από το ότι η Sony εργάζεται πυρετωδώς για τα Playstation Now και το cross-play. Και τα δύο, ειπώθηκε, ότι έχουν σημαντικό ρόλο για το μέλλον της πλατφόρμα της Sony.

     

    To cross-play θεωρείται ως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της τρέχουσας γενιάς κονσολών και έχει προκαλέσει ισχυρούς μετασχηματισμούς στη βιομηχανία παιχνιδιών προσφέροντας ευκαιρίες για αύξηση του τζίρου ειδικά σε συνδυασμό με υπηρεσίες cloud.

     

    Οι Sony, Microsoft, Nintendo, ακόμα και η Steam επωφελούνται από τέτοιες εξελίξεις, φυσικά και οι game developers και publishers, καθώς μέσω της δυνατότητας cross-play πυροδοτείται ακόμα περισσότερο η εμπλοκή των χρηστών. Εάν ο καθένας μπορεί να παίξει με τους φίλους του, ανεξαρτήτως πλατφόρμας, τότε αυξάνεται ο χρόνος των live games και δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες για microtransactions, εγγραφές, έμμεσες πωλήσεις, διαφημίσεις κτλ. 

     

    Η Activision-Blizzard είναι ανάμεσα στους πρώτους μεγάλους εκδότες παιχνιδιών που ανεπιφύλακτα δέχονται και θα χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα cross-play. Αναμένεται και άλλοι μεγάλοι εκδότες να ακολουθήσουν προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.