Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H Xiaomi παρουσιάζει τον νέο ασύρματο φορτιστή 80W για πλήρη φόρτιση μιας μπαταρίας 4000 MAh σε κάτω από 20 λεπτά!

    Στον χώρο των smartphones διεξάγεται ένας ιδιαίτερος πόλεμος που δεν έχει σχέση με την αιώνια μάχη Android vs iOS ή με το ποιος θα φέρει λειτουργικότητα 5G σε φτηνότερα κινητά. Πρόκειται για έναν έντονο ανταγωνισμό για το ποιος μπορεί να προσφέρει την ταχύτερη λύση ασύρματης φόρτισης για smartphone. Για το σκοπό αυτό, φαίνεται ότι η Xiaomi έριξε το γάντι με την τελευταία της λύση, η οποία μπορεί να φορτίσει μια μπαταρία 4.000 mAh σε λιγότερο από 20 λεπτά.


    Η Xiaomi  επί του παρόντος διαθέτει το Mi 10 Ultra, το οποίο υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση 50W. Σε αυτόν τον κύκλο προϊόντων, η μπαταρία των 4.500 mAh του smartphone μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 40 λεπτά. Αλλά το νέο σύστημα φόρτισης 80W της Xiaomi επιτρέπει τη φόρτιση μιας μπαταρίας 4.000 mAh από άδεια έως 100% σε μόλις 19 λεπτά. Μια φόρτιση 50% επιτεύχθηκε σε μόλις 8 λεπτά. Μπορείτε να δείτε το επίτευγμα που επιτυγχάνεται στο παρακάτω βίντεο:

     

     

    Φυσικά, πολλοί αναρωτιούνται ήδη πόσο ασφαλές θα είναι αυτό το σύστημα για την μπαταρία και αν η επαναλαμβανόμενη φόρτιση στα 80W θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της (ή θα την τηγανίσει σαν κομμάτι μπέικον). Ωστόσο, υποθέτουμε ότι η Xiaomi έχει προβλέψει ασφαλιστικές δικλείδες για να αποτρέψει την πρόωρη υπερθέρμανση ή/και την πρόσθετη φθορά στην μπαταρία.

     

    Η πιο γρήγορη λύση ασύρματης φόρτισης που διατίθεται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το OnePlus 'Warp Charge 30 (30W) για το OnePlus 8 Pro. Ο ασύρματος φορτιστής OnePlus Warp Charge 30 μπορεί να φορτίσει το OnePlus 8 Pro από 0% έως 50% σε 29 λεπτά, τοποθετώντας το πολύ πίσω από τη λύση 80W της Xiaomi.

     

    Εταιρείες όπως η Apple είναι ακόμη πιο πίσω, καθώς τα iPhone της προηγούμενης γενιάς υποστήριξαν μόνο ασύρματη φόρτιση 7,5 W. Η νέα οικογένεια iPhone 12/12 Pro, υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση 15W με φορτιστές συμβατούς με MagSafe.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.