Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    H nVidia κάνει ανοικτού κώδικα τους οδηγούς GPU για Linux

    Η Nvidia πριν δύο μέρες ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει τα προγράμματα οδήγησης Linux για τις κάρτες γραφικών της, με διπλή άδεια GPL/MIT. Η διάθεση αυτή θα γίνει με την κυκλοφορία του προγράμματος οδήγησης R515. Αυτή τη στιγμή, μόνο ο κώδικας για τις μονάδες GPU για Data Centers θεωρείται έτοιμος για διάθεση στο κοινό. Οι GPU της GeForce και του Workstation θεωρούνται ότι βρίσκονται ακόμα σε φάση alpha αυτή τη στιγμή.

    Με πλήρως ενσωματωμένα πακέτα διαθέσιμα, καθώς και τον πηγαίο κώδικα, η κίνηση θα διευκολύνει τους διανομείς να συμπεριλάβουν τα προγράμματα οδήγησης στα αποθετήρια λογισμικού τους, με την Canonical (κατασκευαστές του Ubuntu) και τη SUSE να ονομάζονται ως προγραμματιστές που μπορούν πλέον να πακετάρουν τα προγράμματα οδήγησης με τις διανομές τους. Η Nvidia συνεργάζεται με τις δύο εταιρείες, καθώς και με τη Red Hat, για να βελτιώσει την ανάπτυξη της συσκευασίας και να δημιουργήσει καλύτερα μοντέλα υποστήριξης για τους πελάτες.

    Μπορείτε να βρείτε τον κώδικα για αυτά τα kernel modules, στο αποθετήριο NVIDIA Open GPU Kernel Modules στο GitHub.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.