Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    High Tech κλοπές αυτοκινήτων με τη χρήση συσκευών AirTag

    Από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως σήμερα, η Περιφερειακή Αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει ήδη αντιμετωπίσει πέντε περιπτώσεις όπου ύποπτοι χρησιμοποιούσαν το AirTag της Apple για να παρακολουθούν οχήματα που φέρεται να σχεδίαζαν να κλέψουν. Οι κλέφτες τοποθετούν το AirTag σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε δημόσιους χώρους και σε σημεία που δεν είναι ορατά, όπως σε κοτσαδόρους, προφυλακτήρες και στη περιοχή της τάπας της βενζίνης. Στη συνέχεια, οι κλέφτες παρακολουθούν το όχημα μέχρι να το βρουν σε κατάλληλη τοποθεσία για να κλέψουν, όπως η κατοικία του θύματος.

    Η απόκρυψη των AirTag της Apple σε ένα αυτοκίνητο είναι δυνατή λόγω του συμπαγούς σχήματος και μεγέθους του. Το στρογγυλό του σχήμα και η μικρή του διάσταση κάνουν την απόκρυψη του ιχνηλάτη αυτού ευκολότερη και πιο γρήγορη από το να επιχειρηθεί κλοπή του αυτοκινήτου σε μια περιοχή υψηλού κινδύνου. Η εφαρμογή ενός αυτοκόλλητου μαγνήτη σε αυτό καθιστά την τοποθέτησή του σε οποιοδήποτε σημείο του οχήματος που βρίσκεται εκτός διαδρομής εύκολη και γρήγορη.


    Για να αποτρέψει τους επίδοξους κλέφτες από το να χρησιμοποιούν το AirTag της Apple για να παρακολουθούν άλλους, ο κατασκευαστής εφάρμοσε αντίμετρα. Εάν το αυτοκίνητό σας έχει κάπου κρυμμένο το AirTag ενός κλέφτη και έχετε iPhone, μπορείτε να το εντοπίσετε κοντά σας. Ακόμα κι αν δεν διαθέτετε iPhone, το tracker θα αρχίσει να εκπέμπει έναν ήχο συναγερμού κάποια στιγμή μεταξύ οκτώ και 24 ωρών μετά τη μετακίνηση του από την περιοχή του ιδιοκτήτη. Βέβαια, αυτό το χρονικό περιθώριο είναι ακόμα μεγάλο και δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να κάνει την κλοπή του αυτοκινήτου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.