Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Intel - αλλάζει την ονοματολογία των επεξεργαστών της;

    Η Intel μόλις ανακοίνωσε τον χάρτη πορείας της στο 2025, καθώς κινείται προς μικρότερα και πιο ισχυρά chip. Υπάρχει η πρόθεση από την εταιρία να απομακρυνθεί από την ονομασία της τεχνολογίας επεξεργαστών χρησιμοποιώντας νανόμετρα, μιας και πλέον δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα, μιας και σύμφωνα με τον γενικό διευθυντής της εταιρίας οι πραγματικές μετρήσεις αποστάσεων μεταξύ των τρανζίστορ έχουν να μετρηθούν πάρα πολλά χρόνια. Αναγνωρίζεται επίσης το γεγονός ότι η βιομηχανία κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων έχει αλλάξει και δεν είναι αυτή που ήταν πριν από μερικά χρόνια, όταν ξεκίνησε ο χαρακτηρισμός των επεξεργαστών βάσει της απόστασης των τρανζίστορ μεταξύ τους. 
    Οι σημερινοί επεξεργαστές της εταιρίας περιγράφονται ως 10 nm (νανόμετρα) - με τις επόμενες γενιές που να είναι στα 7 nm. Στο προσεχές μέλλον, υπάρχει ο σχεδιασμός τα 7nm να μετονομαστούν σε Intel 4 (Pentium 4 κανείς; :P) - με σχέδια για την διάθεση της σειράς Intel 20Α (προηγουμένως γνωστή ως Intel 5nm) έως το 2024. Το A σημαίνει Angstrom, το οποίο ισοδυναμεί με 0,1 νανόμετρα.
    "Είναι μια νέα εποχή τρισδιάστατων δομών και συσκευών ατομικού επιπέδου ", λέει ο κ. Gelsinger για την αρχιτεκτονική των επεξεργαστών, λέγοντας με έμφαση ότι οι καινοτομίες της εταιρίας θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τον νόμο του Moore για την επόμενη δεκαετία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Intel έχει μπροστά της την επόμενη δεκαετία γεμάτη με καινοτόμες δράσεις.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.