Jump to content


  • yanni
    yanni

    Intel B365 Express. Νέο chipset από την Intel στα... 22nm

    Η Intel συνεχίζει να κάνει κάποια βήματα προς τα πίσω στα chipsets, τουλάχιστον όσον αφορά την μέθοδο κατασκευής τους, σε μια προσπάθεια να ελευθερώσει περισσότερες γραμμές παραγωγής των 14nm για παραγωγή επεξεργαστών. Έτσι η εταιρία ξεκίνησε να παράγει το νέο B365 Express chipset στα 22nm.

     

    Το B365 Express δεν δείχνει να είναι ένα καθαρά νέο chipset, αλλά ένα rebrand κάποιου παλαιότερου, πιθανόν του Z170 ή του Q170 chipset. Στον κατάλογο των chipsets της σειράς 300, τοποθετείται μεταξύ των B360 Express και H370 Express chipsets και αν και κατασκευάζεται στα 22nm, το TDP του παραμένει στα 6W. Διαθέτει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά σε σχέση με το B360 Express, αλλά έχει παράλληλα και κάποιες ελλείψεις μιας και όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, δείχνει για rebrand παλαιότερου μοντέλου.

     

    Έτσι στα επιπλέον χαρακτηριστικά έχουμε 20 PCI Express 3.0 γραμμές, έναντι των μόλις 12 που διαθέτει το B360 Express. Αυτό θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να προσφέρουν μητρικές με το B365 Express που να διαθέτουν επιπλέον M.2 ή U.2 θέσεις, σε σχέση με μητρικές που θα βασίζονται στο B360 Express.

     

    Από την άλλη όμως το B365 Express δεν ενσωματώνει υποστήριξη για USB 3.1 Gen 2(10Gbps) θύρες, καθιστώντας αναγκαία την προσθήκη επιπλέον ελεγκτών στις μητρικές που να προσφέρουν αυτό το χαρακτηριστικό. Προσφέρει πάντως υποστήριξη για οκτώ θύρες USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1, χωρίς όμως το fast charging χαρακτηριστικό). Δεν προσφέρει επίσης υποστήριξη για το τελευταίας γενιάς Wireless AC integrated MAC, ενώ και η υποστηριζόμενη έκδοση της Intel Management Engine, είναι η 11 και όχι η τελευταία 12. Αυτές οι ελλείψεις είναι που οδηγούν στην υπόθεση ότι έχουμε να κάνουμε με rebrand παλαιότερου chipset.

     

    Περισσότερα για το chipset μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της Intel εδώ. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην λίστα των χαρακτηριστικών του είναι ότι, αν και ανήκει στην σειρά 300, αναφέρεται ότι υποστηρίζει Kaby Lake επεξεργαστές και όχι Coffee Lake.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.