Jump to content


  • yanni
    yanni

    Intel Compute Card. Ένα PC σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας για έξυπνες συσκευές που θα παραμένουν έξυπνες

    Στην CES 2017 η Intel επεδείκνυε το πρωτότυπο της νέας της Compute Card. Πρόκειται για ένα computer σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, το οποίο προορίζεται για έξυπνες συσκευές όπως τηλεοράσεις και ψυγεία και το οποίο ο κάτοχος της συσκευής θα μπορεί να αντικαθιστά με κάποιο νεώτερο, εφόσον χρειαστεί ή ο ίδιος επιθυμεί.

     

    Η ιδέα πίσω από την δημιουργία της Intel Compute Card, είναι ότι, αν και πολλές από τις έξυπνες οικιακές συσκευές λειτουργούν για πολλά χρόνια, οι έξυπνες δυνατότητές τους σε σύντομο χρονικό διάστημα παύουν να δείχνουν και τόσο έξυπνες. Αν όμως οι έξυπνες δυνατότητες της οικιακής συσκευής βασίζονται σε μια Intel Compute Card, το μόνο που θα έχει να κάνει ο κάτοχός της οικιακής συσκευής, θα είναι να αντικαταστήσει την αρχική Intel Compute Card με μια νεώτερη, η οποία θα υποστηρίζει νεώτερα χαρακτηριστικά.

     

    Intel Compute Card 2.jpg

     

    Η Intel Compute Card είναι ουσιαστικά ένα πλήρες PC, περιλαμβάνοντας SOC, μνήμη, αποθηκευτικό χώρο, I/O δυνατότητες, διαστάσεων μόλις  94,5 x 55 x 5 χιλιοστά, με τους κατασκευαστές να μπορούν να την παραμετροποιήσουν, επιλέγοντας τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν να προσθέσουν στα προϊόντα τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να εφοδιάσουν τα προϊόντα του με την αντίστοιχη θύρα στην οποία θα τοποθετείται η Intel Compute Card. O κεντρικός επεξεργαστής της Intel Compute Card θα μπορεί να είναι έως και μοντέλο της σειράς Kaby Lake, αλλά με όριο τα 6W. Όσον αφορά το λειτουργικό, η Intel επιδιώκει συμβατότητα με τα Windows 10, χωρίς προφανώς να αποκλείονται άλλα λειτουργικά όπως το Linux.

     

     

    Η Intel αναφέρει ότι το κόστος μιας Intel Compute Card θα κινείται στα επίπεδα των Intel Compute Sticks. Οπότε οι τιμές αναμένεται να ξεκινάνε στα $150 και να φτάνουν έως και τα $500 για ένα πλήρες μοντέλο με επεξεργαστή Kaby Lake. Δεν θα προσφέρει όμως τις ίδιες δυνατότητες χρήσης με ένα Compute Stick, μιας και δεν θα διαθέτει στάνταρ θύρες.

     

    Περισσότερες λεπτομέρειες για την Intel Compute Card θα μάθουμε στο δεύτερο μισό του έτους.

     

    Intel Compute Card 3.jpg

     

    5873ea3c521f1-IntelComputeCard1.jpg

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.