Jump to content


  • yanni
    yanni

    Intel Xeon W-3175X. 28 πυρήνες για extreme workstations

    Η Intel είχε αποκαλύψει την ύπαρξη ενός επεξεργαστή 28 πυρήνων τον Ιούνιο, όταν και προσπαθούσε να τραβήξει τα βλέμματα του κοινού μακριά από τους νέους Threadripper της AMD. Ο επεξεργαστής αυτός ανακοινώθηκε και επίσημα στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας και είναι ο Xeon W-3175X.

     

    Ο Xeon W-3175X βασίζεται σε αρχιτεκτονική Skylake Lake και χρησιμοποιεί το LGA 3647 socket που χρησιμοποιείται στους servers. Η βασική συχνότητα λειτουργίας του είναι τα 3,1GHz, αλλά φτάνει έως και τα 4,3 GHz σε Turbo. Έχει 38,5MB cache και διαθέτει 6 κανάλια για μνήμη DDR4, υποστηρίζοντας έως και 512GB συνολικά. Προσφέρει 44 PCIe lanes που σε συνδυασμό με αυτά του chipset, ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό της πλατφόρμας στα 68. Το TDP του είναι στα 265W, τιμή που μπορεί να ανέβει σε πολύ υψηλότερη τιμή, δεδομένου ότι έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή και άρα μπορεί και να υπερχρονιστεί.

     

    Intel-Xeon-W-3175X-Architecture.jpg

     

    Στον τομέα της ασφάλειας, η Intel δεν έχει ενσωματώσει στον νέο Xeon W-3175X hardware προστασία έναντι των Meltdown, Spectre και Foreshadow(L1TF).

     

    Για την ώρα μόνο ASUS και Gigabyte έχουν ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσουν μητρική για τον εν λόγω επεξεργαστή. Η πρώτη μητρική που παρουσιάστηκε είναι η ROG Dominus Extreme, τύπου EBB ATX, με τέσσερις υποδοχές PCIe 3.0 X16 για κάρτες γραφικών και υποστήριξη για quad SLi και quad CrossFire. Προκειμένου να μπορέσει να τροφοδοτήσει τον επεξεργαστή και τις κάρτες γραφικών ή οτιδήποτε άλλο τοποθετηθεί σε αυτές τις PCIe X16 υποδοχές, όπως NVMe SSDs και accelerators, η ASUS έχει ενσωματώσει δύο υποδοχές 24 pin ATX 12 V, τέσσερις υποδοχές 8 pin PCIe και δύο υποδοχές 6 pin PCIe. Συνολικά υπάρχουν 12 υποδοχές για μνήμες, το οποίο μεταφράζεται σε 192GB αν κάποιος τοποθετήσει σε αυτές DIMMs των 16GB.

     

    ASUS ROG Dominus Extreme Motherboard.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.