Jump to content


  • yanni
    yanni

    Launcher για Android, αλλά και Edge browser για Android και iOS από την Microsoft

    Η Microsoft φέρνει πιο κοντά Windows και Android με τον νέο Microsoft Launcher, έως τώρα γνωστό και με το όνομα Arrow Launcher. Επιπλέον η εταιρία ετοιμάζεται να διαθέσει τον Microsoft Edge τόσο για Android όσο και για iOS λειτουργικό σύστημα.

     

    Ο Microsoft Launcher , πέρα από χαρακτηριστικά που θα περίμενε να βρει κάποιος σε έναν Android launcher, έχει ως σκοπό και την δημιουργία μιας πιο ομαλής μετάβασης μεταξύ μιας Android συσκευής και ενός συστήματος που τρέχει Windows 10. Για να επιτευχθεί αυτό, ο Microsoft Launcher προσφέρει την δυνατότητα συνέχισης κάποιας δραστηριότητας από το κινητό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Προσφέρει λοιπόν την δυνατότητα κάποιος να πάρει μια φωτογραφία με το κινητό του και να την δει άμεσα στην οθόνη του υπολογιστή του ή να συνεχίσει την επεξεργασία ενός εγγράφου που άνοιξε αρχικά στο Android κινητό του, στον υπολογιστή του με το Office 365, ή να συνεχίσει να διαβάζει κάποια ιστοσελίδα που άνοιξε στο κινητό του, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.

     

    Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του βρίσκουμε μεταξύ άλλων, ένα personalized feed, όπου θα παρέχεται ενημέρωση για τα συμβάντα του ημερολογίου, θα παρουσιάζονται νέα, έγγραφα κ.α. Δυνατότητα καρφιτσώματος επαφών στο home screen, υποστήριξη για gestures, αναζήτηση στην συσκευή ή στο διαδίκτυο μέσω ενός κοινού search bar, αλλά και παραμετροποίηση της εμφάνισης της επιφάνειας εργασίας του κινητού, στην μορφή και τα χρώματα που προτιμάει ο χρήστης.

     

    Microsoft launcher Android.jpg

     

    Ο launcher βρίσκεται ακόμα σε preview έκδοση και είναι διαθέσιμος μέσω του Google Play Store.

     

    Μια ακόμα είδηση που συνδέει την Microsoft με τα δύο γνωστά λειτουργικά των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων, είναι η διάθεση του Microsoft Edge browser για iOS και Android. Η έκδοση για τα κινητά θα ομοιάζει με αυτή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιτρέποντας έτσι την εύκολη προσαρμογή όσων χρησιμοποιούν ήδη τον Edge στον σταθερό τους υπολογιστή. Και εδώ το σημαντικότερο χαρακτηριστικό φαίνεται να είναι η δυνατότητα εύκολης μετάβασης από το κινητό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, με τον χρήστη να μπορεί να συνεχίσει την περιήγηση κάποιας ιστοσελίδας που άνοιξε στο κινητό του, στον υπολογιστή του, χαρακτηριστικό χρήσιμο στις περιπτώσεις που κάποια ιστοσελίδα δεν ανοίγει σωστά στο κινητό. Επιπλέον, αγαπημένα, συνθηματικά και άλλες ρυθμίσεις θα συγχρονίζονται μεταξύ των συσκευών αυτόματα, σύμφωνα με την Microsoft.

     

    microsoft edge mobile.jpg

     

    Για την ώρα ο Edge είναι σε beta έκδοση και για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στην mobile έκδοση από τώρα θα χρειαστεί ένα σύστημα με Windows 10 και  Fall Creators Update εγκατεστημένο, να υπογράψει στο Windows Insiders program και εν συνεχεία να επισκεφτεί την σελίδα του Edge mobile.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.