Jump to content



  • yanni
    yanni

    Lenovo και Archos αποκαλύπτουν νέα x86 PC-on-a-Stick

    .
    Όπως και τα άλλα compute sticks, έτσι και τα μοντέλα της Lenovo και της Archos μπορούν να τοποθετηθούν σε μια HDMI υποδοχή μιας οθόνης και να την μετατρέψουν αυτόματα σε έναν υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να μεταφέρει τον προσωπικό του υπολογιστή στο τσεπάκι του, δεδομένο ότι οι συσκευές αυτές δεν είναι πολύ μεγαλύτερες από ένα τυπικό USB drive.

     

    Το Lenovo ideacentre Stick 300 έχει παρόμοιες δυνατότητες με αυτό της Intel. Έχει 15 χιλιοστά πάχος, χρησιμοποιεί τον Atom Processor Z3735F της Intel, διαθέτει 2GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Θα έρχεται με εγκατεστημένα τα Windows 8.1, αλλά θα μπορεί να αναβαθμιστεί αυτόματα στα Windows 10 όταν αυτά γίνουν και επίσημα διαθέσιμα στις 29 Ιουλίου. Στα χαρακτηριστικά του επιπλέον περιλαμβάνονται WiFi και BlueTooth 4.0. Το Lenovo ideacentre Stick 300 θα πωλείται προς $129, με το αντίστοιχο μοντέλο της Intel να κοστίζει $149. Βέβαια το μοντέλο της Intel διατίθεται και με Linux προς $89.

     


    lenovo stick

     


    Το Archos PC Stick έχει παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με αυτά των Lenovo και Intel. Η συσκευή θα μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε οθόνη με μια HDMI, όπου και θα κάνει αυτόματα εκκίνηση σε περιβάλλον υπολογιστή. Ο κάτοχός της θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει BlueTooth πληκτρολόγιο και ποντίκι ή να αξιοποιήσει την διαθέσιμη USB για αυτή την δουλειά. Το Archos PC Stick είναι συμβατό με εφαρμογές για πληκτρολόγια ή χειριστήρια παιχνιδιών, τόσο για περιβάλλον Windows, όσο και για Android ή iOS. Θα έρχεται με εγκατεστημένα τα Windows 10 καθώς και εφαρμογές της Microsoft όπως οι World Mobile, Excel Mobile και PowerPoint Mobile. Επιπλέον εφαρμογές θα μπορούν να κατέβουν από το Windows Store.

     


    archos stick

     


    Όπως και το Lenovo, χρησιμοποιεί τον Atom Z3735F, έχει 2GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Υποστηρίζονται επιπλέον WiFi, RF, Bluetooth Smart Ready, Micro USB, USB, ενώ υπάρχει και MicroSD υποδοχή. Η τιμή του ξεκινάει από τα $99.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.