Jump to content



  • yanni
    yanni

    Lenovo και Fujitsu ανακοίνωσαν συνεργασία στον τομέα των PCs

    Lenovo και Fujitsu ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν στον τομέα της ανάπτυξης, σχεδίασης και κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αν και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας δεν είναι γνωστές, η Lenovo φαίνεται να αναλαμβάνει την σχεδίαση των συστημάτων, με την Fujitsu να διατηρεί το brand name της πάνω στα συστήματα αυτά και να αναλαμβάνει την πώλησή τους και την υποστήριξή τους.

     

    Οι φήμες για την συνεργασία αυτή είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα, όταν και φημολογείτο ότι η Lenovo ενδιαφερόταν να αγοράσει το τμήμα της Fujitsu το οποίο ανέπτυσσε, σχεδίαζε και κατασκεύασε προσωπικούς υπολογιστές. Το αν η συνεργασία θα κατέληγε σε πλήρη εξαγορά του τμήματος αυτού της Fujitsu, ή θα είχαμε μια μορφή κοινοπραξίας όπως αυτή με την NEC, δεν ήταν γνωστό. Η ανακοίνωση πάντως των δύο εταιριών αυτή την εβδομάδα, μιλάει για στρατηγική συνεργασία στην ανάπτυξη, σχεδίαση και κατασκευή προσωπικών υπολογιστών, για την παγκόσμια αγορά.

     

    58166f62763fe-lenovofujitsu.jpg

     

    Η Fujitsu είχε διαχωρίσει το τμήμα που ήταν υπεύθυνο για τους προσωπικούς υπολογιστές τον Φεβρουάριο, δημιουργώντας την Fujitsu Client Computing Limited, η οποία παρέμενε υπό την πλήρη ιδιοκτησία της. Με την αγορά για προσωπικούς υπολογιστές να έχει τα γνωστά προβλήματα, η Fujitsu έψαχνε τρόπους να βοηθήσει το τμήμα αυτό να αναπτυχθεί, με την Lenovo να είναι αυτή που τελικά δείχνει ενδιαφέρον. Μια προσπάθεια συγχώνευσης των τμημάτων προσωπικών υπολογιστών των Fujitsu, Vaio και Toshiba, είχε καταρρεύσει τον Απρίλιο.

     

    Το αν το σήμα της Fujitsu θα εξαφανιστεί μελλοντικά από τα PCs, όπως έγινε με αυτό της IBM και την σειρά ThinkPad, μένει να το δούμε. Οι δύο εταιρίες τώρα ελπίζουν σε χρηματοδότηση από την Development Bank of Japan.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.