Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google προτείνει αλλαγές για μείωση χρόνου επανεκκίνησης σε συστήματα Linux

    Η Google προτείνει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ο πυρήνας Linux χειρίζεται τον τερματισμό λειτουργίας συστήματος, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται μονάδες δίσκου NVMe. Το ζήτημα που εντοπίζει η Google είναι ότι τα τρέχοντα προγράμματα οδήγησης NVMe χρησιμοποιούν σύγχρονα API κατά τον τερματισμό λειτουργίας και μπορεί να χρειαστούν 4,5 δευτερόλεπτα για κάθε μονάδα NVMe να τερματιστεί. Για ένα σύστημα με 16 μονάδες NVMe η διαδικασία τερματισμού μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα λεπτό περισσότερο. Αν και αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος μόνο τα συστήματα μεγάλων επιχειρήσεων, περισσότερες επιχειρήσεις αντικαθιστούν τους διακομιστές RAID μηχανικών δίσκων τους με διακομιστές SSD.

    Οι προτεινόμενες ενημερώσεις κώδικα από την Google επιτρέπουν μια προαιρετική ασύγχρονη διεπαφή τερματισμού λειτουργίας σε επίπεδο διαύλου. Η νέα διεπαφή διατηρεί συμβατότητα προς τα πίσω με τη σύγχρονη υλοποίηση. Ως μέρος των ενημερώσεων κώδικα, όλες οι συσκευές που βασίζονται στο PCI Express μετακινούνται για να χρησιμοποιήσουν την ασύγχρονη διεπαφή, εφαρμόζουν τις αλλαγές σε επίπεδο PCIe και, στη συνέχεια, τις αλλαγές στο πρόγραμμα οδήγησης NVMe για να εκμεταλλευτούν τη ασύγχρονη διεπαφή τερματισμού.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.