Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα σφάλματα στο Linux επιδιορθώνονται πιο γρήγορα από τη Microsoft, την Apple και την Google

    Τα σφάλματα στο λειτουργικό Linux διορθώνονται γρηγορότερα από οποιονδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα, με μέσο όρο μόλις 25 ημέρες, από 32 ημέρες το 2019. Αυτό είναι το συμπέρασμα της ερευνητικής ομάδας ασφάλειας «Project Zero» της Google, η οποία μελέτησε την ταχύτητα της διόρθωσης σφαλμάτων από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2021.

    Σύμφωνα με το ZDNet, τα άλλα λειτουργικά συστήματα δεν τα πήγαν και τόσο καλά. Για παράδειγμα, για το λειτουργικό της Apple χρειάζονται 69 ημέρες, για το λειτουργικό της Google 44 ημέρες και για τον οργανισμό Mozilla, 46 ημέρες. Στις τελευταίες θέσεις βρέθηκαν η Microsoft με 83 ημέρες, και η Oracle, αν και με λιγότερα σφάλματα, με 109 ημέρες.

    Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Project Zero, άλλοι, που περιελάμβαναν κυρίως οργανισμούς και εταιρείες ανοιχτού κώδικα όπως οι Apache, Canonical, Github και Kubernetes, είχαν μια αξιοπρεπή απόδοση, στις 44 ημέρες.

    Γενικά, υπάρχει μια τάση μείωσης του χρόνου απόκρισης στη διόρθωση σφαλμάτων ασφαλείας. Το 2021, οι χρειάστηκε κατά μέσο όρο 52 ημέρες για να διορθώσουν τις αναφερόμενες ευπάθειες ασφαλείας. Μόλις πριν από τρία χρόνια ο μέσος όρος ήταν 80 ημέρες. Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του Project Zero σημείωσε ότι η Microsoft, η Apple και το Linux μείωσαν σημαντικά τον χρόνο τους για επισκευή τα τελευταία δύο χρόνια.

    Όσον αφορά τα λειτουργικά συστήματα για κινητά, το Apple iOS με μέσο όρο απόκρισης τις 70 μέρες, εμφάνισε λίγο καλύτερη επίδοση από το Android το οποίο βρίσκεται στις 72 ημέρες. Από την άλλη πλευρά, το iOS είχε πολύ περισσότερα σφάλματα, 72, από το Android με 10 μόνο προβλήματα του.

    Τα προβλήματα με τα προγράμματα περιήγησης επιδιορθώνονται επίσης με ταχύτερους ρυθμούς. Το Chrome διόρθωσε τα 40 προβλήματά του με μέσο όρο λίγο λιγότερο από 30 ημέρες. Ο Mozilla Firefox, με μόλις 8 τρύπες ασφαλείας, τις επιδιόρθωσε σε 37,8 ημέρες κατά μέσο όρο. Το Webkit, η μηχανή προγράμματος περιήγησης ιστού της Apple, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από τη Safari, έχει πολύ χειρότερο ιστορικό. Οι προγραμματιστές του Webkit χρειάζονται κατά μέσο όρο περισσότερες από 72 ημέρες για να διορθώσουν σφάλματα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.