Jump to content



  • yanni
    yanni

    Logitech και HTC Vive έφτιαξαν πληκτρολόγιο εικονικής πραγματικότητας

    HTC Vive και Logitech ανακοίνωσαν έναν νέο συνδυασμό υλικού και λογισμικού που σε πρώτη φάση έχει σκοπό να βοηθήσει στην εισαγωγή κειμένου καθόσον κάποιος χρησιμοποιεί κάποιο headset εικονικής πραγματικότητας, χωρίς να χρειαστεί πρώτα να βγάλει το headset. Ο συνδυασμός αυτός φέρει την ονομασία BRIDGE developers kit και δημιουργήθηκε επειδή υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με λογισμικό εικονικής πραγματικότητας, όπου τα gamepads και οι motion based controllers δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το πληκτρολόγιο.

     

    Το kit περιλαμβάνει ένα Logitech G gaming πληκτρολόγιο, ένα εξάρτημα για την τοποθέτηση ενός Vive tracker στην σωστή θέση σε σχέση με το πληκτρολόγιο, και το σχετικό λογισμικό, ενώ θα είναι συμβατό με τις εφαρμογές που βασίζονται στο SteamVR. Το πακέτο κοστολογείται στα $150 δολάρια, με την Logitech να σκοπεύει να δώσει 50 BRIDGE developers kits, σε επιλεγμένους δημιουργούς, με στόχο την δημιουργία νέων εμπειριών γύρω από το πληκτρολόγιο εικονικής πραγματικότητας.

     

    Το kit λειτουργεί με το να δημιουργεί μια εικονικής πραγματικότητας έκδοση του πληκτρολογίου της Logitech και των χεριών του χρήστη, έτσι ώστε αυτός να μπορεί να πληκτρολογήσει με ευκολία, χωρίς να ψάχνει να βρει στα τυφλά το πληκτρολόγιο καθόσον φοράει το headset. Επιπλέον, έχοντας πλέον ένα εικονικό πληκτρολόγιο στην διάθεσή του, ο χρήστης του BRIDGE developers kit μπορεί να επιλέξει να αλλάξει την εικόνα αυτού, τα χρώματα, τις ετικέτες και την γραμματοσειρά κάποιων ή όλων των πλήκτρων, να δημιουργήσει νέα macros και γενικότερα να δημιουργήσει μια δική του εικονική έκδοση του Logitech G, στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

     

    Logitech_G_Bridge_VR_Keyboard_Skins_A.gif

     

    Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 16 Νοεμβρίου για ένα από τα πρώτα 50 BRIDGE developers kits, με την Logitech να αναφέρει ότι περισσότερα kits θα γίνουν διαθέσιμα, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον.

     

     

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε το ιδιαίτερα αναλυτικό blog post στην παρακάτω διεύθυνση: Introducing the Logitech BRIDGE SDK - VIVE Blog


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.