Jump to content



  • yanni
    yanni

    Malware αξιοποιεί τα ακουστικά ως μικρόφωνο

    Τελικά στην σημερινή εποχή o κόσμος σκέφτεται συνεχώς νέους τρόπους ώστε να μπορεί να κατασκοπεύσει τον άλλον. Έτσι ερευνητές στο Ισραήλ με την βοήθεια ενός απλού προγράμματος, που θα μπορούσε να ενταχθεί στην κατηγορία των malwares, κατάφερε να μετατρέψει τα ακουστικά ως μικρόφωνο.

     

    Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι η τοποθέτηση του μικροφώνου στην υποδοχή των ακουστικών και η αύξηση της έντασης του ήχου στο μέγιστο, θα μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις να μετατρέψει το μικρόφωνο σε ένα πολύ μικρό ηχείο. Κάπου εδώ τίθεται το ερώτημα αν μπορεί να γίνει και το αντίστροφο.

     

    Από ότι φαίνεται γίνεται. Ερευνητές του πανεπιστημίου Ben Gurion, ανακάλυψαν ότι με την χρήση ενός απλού προγράμματος malware, το οποίο ονόμασαν SPEAKE(a)R και Realtek codecs που αποτελούν την πλειοψηφία των υποσυστημάτων ήχου των σημερινών μητρικών και έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν την λειτουργία κάθε υποδοχής, μπορούν να αλλάξουν την υποδοχή των ακουστικών σε υποδοχή μικροφώνου. Και αν αυτό δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, το γεγονός ότι τα ακουστικά που ήταν συνδεδεμένα λειτούργησαν ως μικρόφωνο, είναι. Έτσι ένα ζευγάρι ακουστικών της Sennheiser ήταν σε θέση να καταγράψει ήχο, ο οποίος μάλιστα γινόταν κατανοητός από απόσταση έξι μέτρων.

     

     

    Αν και η επίδειξη δεν είχε σκοπό την υποκλοπή κάποιας συνομιλίας, αλλά απλά το να δείξει ότι αυτό γίνεται, πλέον από την στιγμή που αυτό καθίσταται ευρέως γνωστό, δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον malwares που να προσπαθούν να κάνουν το ίδιο, υποχρεώνοντας ίσως τους κατόχους ηλεκτρονικών συσκευών, εκτός από το να καλύπτουν την κάμερα και να κλείνουν το μικρόφωνο, να αποσυνδέουν και τα ακουστικά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.