Jump to content



  • yanni
    yanni

    Ανακοινώθηκαν οι Radeon 300 και Radeon Fury κάρτες γραφικών από την AMD

    .
    Οι κάρτες που απαρτίζουν την σειρά Radeon 300 βασίζονται σε ήδη γνωστές GPUs μιας και αποτελούν rebrands της σειράς Radeon 200, με ανεβασμένους χρονισμούς ή και περισσότερη μνήμη. Ήδη η σειρά είχε αποκαλυφθεί πριν λίγες μέρες μέσω του site TecMundo το οποίο είχε διαρρεύσει όλη την σειρά προϊόντων Radeon 300 της MSI, μαζί με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

     

    AMD Radeon 300

     

    Η σειρά Radeon 300 απαρτίζεται από τις R9 360, R9 370, R9 380 και R9 390/R9 390X. Σε σχέση με την σειρά Radeon 200 βλέπουμε την 370 πλέον να βρίσκεται στην κατηγορία των R7, ενώ λόγω της σειράς Fury, οι R9 390 και R9 390X πλέον δεν αποτελούν τις κορυφαίες κάρτες της εταιρίας. Οι τιμές τους θα είναι αντίστοιχα, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, AMD Radeon R7 360 ($109), AMD Radeon R7 370 ($149), AMD Radeon R9 380 ($199), AMD Radeon R9 390 ($329) και AMD Radeon R9 390X ($429). Όλες οι κάρτες θα είναι διαθέσιμες προς πώληση από τις 18 Ιουνίου.

     

     

    Το σημαντικότερο βέβαια κομμάτι της σημερινής παρουσίασης ήταν οι νέες κάρτες της AMD με την νέα GPU Fiji και την HBM μνήμη. Η AMD ανακοίνωσε συνολικά τέσσερα προϊόντα που θα βασίζονται στην Fiji GPU και θα αξιοποιούν HBM μνήμη. Την Radeon Fury X η οποία θα είναι διαθέσιμη στις 24 Ιουνίου και στην τιμή των $649 δολαρίων, την Radeon R9 Fury η οποία θα είναι διαθέσιμη από τις 14 Ιουλίου στην τιμή των $549 δολαρίων, την Radeon R9 Nano η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσα στο καλοκαίρι και μια κάρτα γραφικών με δύο Fiji GPUs η οποία θα είναι διαθέσιμη από αυτό το φθινόπωρο.

     

    AMD Fury series


    AMD R9 Fury X


    AMD Radeon R9 Fury X

     

    Η Radeon R9 Fury X, σύμφωνα με την AMD, είναι σε θέση να προσφέρει gaming ακόμα και σε αναλύσεις 5K. Όσον αφορά τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, διαθέτει 4096 stream processors, 8.6TFlops επεξεργαστική ισχύ σε single precision και 1,5 φορές το performance/watt της R9 290X, δείχνοντας ότι η AMD έκανε σημαντικά βήματα και στον τομέα του efficiency. Η GPU είναι χρονισμένη στα 1050MHz, ενώ το TDP της είναι 275W. Η ΗΒΜ μνήμη της των 4GB, θα είναι χρονισμένη στα 500MHz προσφέροντας 512GB/sec bandwidth. Υπάρχουν συνολικά τέσσερις έξοδοι εικόνας, τρεις DisplayPorts 1.2 και μία HDMI. Υποστηρίζονται DirectX 12, Mantle, OpenGL 4.5, Vulkan και OpenCL 2.0. Θα χρησιμοποιεί υδρόψυξη για την ψύξη της GPU και της μνήμης και θα απευθύνεται σε gamers, enthusiasts και overclockers. Με την τιμή των $650 δολαρίων κάθεται ακριβώς απέναντι από την GeForce GTX 980Ti της Nvidia.

     


     

    Η Radeon R9 Fury, που θα βρίσκεται $100 πιο κάτω έναντι του Fury X μοντέλου, έρχεται να κάτσει ανάμεσα στις GeForce GTX 980 των $500 δολαρίων και GeForce GTX 980Ti των $650 δολαρίων της Nvidia. Αναμένεται οι συνεργάτες της AMD να παρουσιάσουν μοντέλα τόσο με αερόψυξη, όσο και με υδρόψυξη. Το πόσο θα υστερεί σε επιδόσεις έναντι της Fury X, καθώς και πως θα αποδίδει σε σχέση με τον ανταγωνισμό, θα το δούμε σύντομα, δεδομένης της διάθεσής της στις 14 Ιουλίου.

     

    Το μοντέλο R9 Fury Nano είναι μια ιδιαίτερη κάρτα από την AMD, η οποία δείχνει ότι με την νέα της σειρά Fury, θέλει να καλύψει όσο τον δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς. Με μήκος μόλις 6 ίντσες και σύστημα ψύξης με μόλις έναν ανεμιστήρα, η κάρτα προσφέρει διπλάσιο performance/watt έναντι της R9 290X και μπορεί να αποτελέσει την απόλυτη λύση για συστήματα μικρών διαστάσεων, που όμως θα προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις στα 3D γραφικά χάρη στο υψηλό bandwidth της HBM. Αν συνδυαστεί και με μια ανταγωνιστική τιμή, ίσως να αποτελέσει την επιλογή πολλών καταναλωτών.

     

    AMD Radeon R9 Fury Nano  2


    AMD Radeon R9 Fury Nano

     

    Όσον αφορά την κάρτα με τις δύο Fiji GPUs που θα αποκαλυφθεί το φθινόπωρο, σύμφωνα με την AMD, θα είναι η ταχύτερη κάρτα της αγοράς. Αναμένεται να έχει συνολικά 8GB HBM μνήμης, 4GB ανά GPU και να χρησιμοποιεί και αυτή υδρόψυξη για την ψύξη της. Φωτογραφία του PCB αναρτήθηκε πριν λίγες ώρες στο internet.

     

    AMD Radeon Dual Fiji PCB

     

    Fury line Up specs

     

    Η AMD παρουσίασε επίσης το Project Quantum. Το Project Quantum είναι σύμφωνα με την AMD το ισχυρότερο small form-factor gaming PC. Έχει σχεδιαστεί εξολοκλήρου από την AMD, με hardware της AMD, ενώ το μέγεθός του θυμίζει κονσόλα παιχνιδιών. Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνει δύο κάρτες γραφικών με Fiji GPUs σε Crossfire και AMD 64bit x86 επεξεργαστή. Για την ψύξη των υποσυστημάτων χρησιμοποιείται αποκλειστικά υδρόψυξη και αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τους συνεργάτες της AMD προς το τέλος του έτους. Θα αξιοποιεί τα Windows 10 και το DirectX 12 προσφέροντας 60 fps σε κάθε παιχνίδι και σε 4K ανάλυση.

     

    Radeon Project Quantum

     

     

    Τέλος, διάφορα benchmarks αναρτήθηκαν ήδη στο internet και λογικά πολλά περισσότερα θα ακολουθήσουν. Ειδικότερα αναρτήθηκαν 3D Mark benchmarks της Fury X, αλλά και της ASUS R9 380 STRIX Gaming.

     

    AMD Radeon R9 Fury X 3DMark 11


    AMD Radeon R9 Fury X 3DMark Firestrike

     

    Στο link της πηγής μπορείτε να βρείτε όλο το χρονικό της παρουσίασης της AMD, όπως αυτό καταγράφηκε από το Anandtech.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.