Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Βγαίνουν στο φως πληροφορίες για τους Ryzen Threadripper Pro 5945WX και 5995WX

    Η AMD επιδιώκει να παρουσιάσει μια σημαντική σειρά επεξεργαστών HEDT και σταθμών εργασίας πριν από το τέλος του 2021, με βάση την τελευταία μικροαρχιτεκτονική Zen 3. Αυτοί οι επεξεργαστές κατηγοριοποιούνται σε δύο ξεχωριστές γραμμές, τους Ryzen Threadripper 5000X που στοχεύουν στην αγορά HEDT και τους Ryzen Threadripper Pro 5000WX που στοχεύουν στην αγορά workstation. Οι δυο σειρές χρησιμοποιούν διαφορετικά sockets, sTRX4 και sWRX8 αντίστοιχα, με την τελευταία να διαθέτει μνήμη DDR4 8 καναλιών, σε σύγκριση με την πρώτη που θα διαθέτει μνήμη 4 καναλιών. Δύο επεξεργαστές της σειράς Ryzen Threadripper Pro 5000WX εμφανίστηκαν στην υπολογιστική βάση δεδομένων Milky Way@Home, οι 5945WX και 5995WX.

     

    Η εφαρμογή προσδιορίζει τον 5945WX ως επεξεργαστή 12 πυρήνων/24 νημάτων, ενώ ο 5995WX είναι το κορυφαίο κομμάτι 64 πυρήνων/128 νημάτων. Η AMD διατηρεί Threadrippers με λιγότερους πυρήνες για να στοχεύσει το τμήμα της αγοράς που ενδιαφέρεται για αυξημένες δυνατότητες εισόδου/εξόδου (εύρος ζώνης μνήμης, μεγάλος αριθμός λωρίδων PCIe που υποστηρίζουν NVMe RAID ή πολλαπλούς επιταχυντές υπολογισμού AIC κ.λπ.) και όχι τόσο τους αριθμούς πυρήνων. Οι χαμηλότεροι αριθμοί πυρήνων έρχονται επίσης με υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού CPU, κάτι που ευνοεί τις μονονηματικές και ελαφρώς πολυνηματικές εφαρμογές. Σε αυτό το σημείο δεν είναι γνωστό εάν η οικογένεια Threadripper 5000 διαθέτει το υφιστάμενο chiplet CCD "Zen 3" ή τα νέα chiplets "Zen 3+" με 64 MB 3D Vertical Cache (cache 3DV). Η AMD σχεδιάζει να αυξήσει τα έσοδά της από το νέο chiplet, Zen 3+, σε όλη την εταιρική γραμμή EPYC, καθώς η πρόσθετη προσωρινή μνήμη ωφελεί ορισμένες εφαρμογές με μεγάλα σύνολα δεδομένων ροής. Είναι κατανοητό ότι η σειρά Threadripper Pro θα μπορούσε επίσης να επωφεληθεί από την προσωρινή μνήμη 3DV. Μένει να δούμε αν η AMD θα μπορέσει να παράξει ικανούς αριθμούς Zen 3+ chiplets, ώστε να προσφέρει την τεχνολογία αυτή και στους επερχόμενους Threadripper.

     

    large.gRNkbD3iRUP3XsUK.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.